Ödülü Reddetti: “Ölümler, Barış Dekoru Olamaz”
Tunuslu yönetmen Kaouther Ben Hania, Berlin'de düzenlenen Barış İçin Sinema galasında, belgeseli Hind Rajab'ın Sesi ile aldığı "En Değerli Film" ödülünü kabul etmeyi reddetti.
Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve oyuncu Kevin Spacey de katıldığı gecede, 7 Ekim saldırılarında sivilleri kurtardığı için eski İsrailli general Noam Tibon’un da ödüllendirilmişti.
Yönetmen Ben Hania, kürsüye çıkıp ödülü reddini anlattı:
“
Barış, iktidar kendini rafine ve rahat hissedebilsin diye şiddetin üzerine sıkılan bir parfüm değildir. Sinema da görüntü aklama aracı değildir.
İsrail ordusu Hind Rajab’ı öldürdü; ailesini öldürdü; onu kurtarmaya gelen iki sağlık görevlisini öldürdü. Dünyanın en güçlü hükümetleri ve kurumlarının suç ortaklığıyla yaptı bunu. Ölümlerinin, barış üzerine yapılacak kibar bir konuşmanın dekoruna dönüşmesini kabul etmiyorum.”
Onurlu duruşu çoğu sanat-sepet tayfa yapamıyor. Kedi köpek daha öncelikli onların dünyasında.
ABD'de Dini Özgürlük Komisyonu görevinden alınan Boller: İsrail'e tapmaktansa ölmeyi tercih ederim ABD Başkanı Trump tarafından kurulan Federal Dini Özgürlük Komisyonundaki görevinden antisemitizm tartışmaları sonrası alınan Carrie Prejean Boller, "Masum Filistinlilere karşı soykırım uygulayan İsrail'e tapmaktansa ölmeyi tercih ederim." demişti.
🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸💔💔💔