Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Nisan 2026, 09:22   Mesaj No:6

Esma_Nur

Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Memleket:sivas/istanbul/
Konular: 595
Beğenildi:5440
Beğendi:7180
Takdirleri:29774
Takdir Et:

Batının psikoloji kitapları ile beslene beslene bu hale geldik. Bebek doğar eski usül gerekeni yaparsın. “Benim bebeğim bir birey lütfen” der ebeveyni daha konuşamayan çocuğa nereye gidelim? Ne yiyelim ne giyelim gibi gibi neymiş efendim psikoloji ve çocuk eğitim kitaplrında öyle yzıyormuş . Aman dikkatmiş ses yükseltirsek tramva olurmuş ! Çocuk yetişdirirken Unuttuğumuz şeyler vardı . Resullahın çocuklukdan itibaren yaşadığı tramvaları unuttuk . Lokman hekimin kuranda geçen oğluna öğüdünü unuttuk . Şükür etmesini öğretmedik. “ hadi sen başarırsın sen başkasın “ dedik . Sen çabanı göster Allah izin verirse olur inş demedik. Yaşanan bu talihsiz olayda babanın ifadesi şu “ odasına girince bilgisayarını kapatıyordu yada ekranı saklıyordu “ demiş. Nasıl bir ebeveynsinizki o çocugun bilgisayarını merak edip araştırmıyorsunuz? Sonrasında sen başarılı ol sana silah alacağım diyerek ödül vaad ediyor aklı sıra. Psikolaga gidiliyor psikolog beni aşar psikiyatriye gidin diyor. Buna devlet neyapsın öğretmen ne yapsın? Tabiki önlemler alınsın ama insanlar tek bir çocukları ile başa çıkamazken kolay değil diye düşünüyorum. Eğitim ailede başlar.bir hafta önce duyduğum bir olayı aktarıp son vereyim. Hocamızın arkadaşının çocugu öğretmenin kafasına durduk yere kalem atıyor. Öğretmende kızıp çocuga karşılık olarak oda kalem fırlatıyor. Çocugun annesi iki gündür okulu ayaga kaldırıyormuş cimere şikayet etmiş. Hakkını aramak ile haddini aşmağı birbirine karışdırdık . Bilmem anlatabildimmi.

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....