Konu Başlıkları: Müebbed Haramlık
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Kasım 2008, 02:22   Mesaj No:2

Huzurİslam

Medineweb Sadık Üyesi
Huzurİslam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Huzurİslam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 9
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 762
Konular: 392
Beğenildi:19
Beğendi:0
Takdirleri:87
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: Müebbed Haramlık

Fasil : NİKAH BÖLÜMÜ
Konu : Müebbed Haramlık
Ravi : İbnu Abbas
Hadis : İki yıl içerisindeki emme tek bir emmeden ibaret olsa bu, (evlenmeyi) haram kılar.
HadisNo : 5676

Fasil : NİKAH BÖLÜMÜ
Konu : Müebbed Haramlık
Ravi : Abdullah İbnu Dinar
Hadis : Bir adam İbnu Ömer (ra)`e büyüğün emmesinden sormuştu. Şu cevabı verdi: "Bir adam Ömer (ra)`e gelip: "Benim, kendisine temasta bulunduğum bir cariyem vardı. Hanımım bunu önlemeye azmetti ve cariyeyi emzirdi ve bana da: "Sakın ha! Vallahi ben cariyeni emzirdim!" dedi. (Şimdi ne yapmalıyım?" diye) sordu. Babam Ömer ona şöyle cevap verdi: "Hanımım çatlat: Git cariyene temasta bulun. Çünkü (harama sebep olan) emme küçüklükte olan emmedir."
HadisNo : 5677

Fasil : NİKAH BÖLÜMÜ
Konu : Müebbed Haramlık
Ravi : Yahya İbnu Said
Hadis : Bir adam gelerek Ebu Musa (ra) hazretlerine şöyle bir soru sordu: "Ben hanımımın memesinden bir miktar süt emdim ve bu mideme kadar ulaştı. (Hanım bana haram mı oldu?)" Ebu Musa: "Ben hanımının sana haram olmasından başka bir şey görmüyorum!" dedi. Orada İbnu Mes`ud da vardır. Araya girip: "Adama verdiğin fetvaya bak!" dedi. O da: "Pekiyi, sen ne diyorsun?" dedi. İbnu Mes`ud: "İki yaş içerisinde olan emme için haram vardır!" buyurdu. Bunun üzerine Ebu Musa (ra): "Şu alim, aranızda olduğu müddetçe bana bir şey sormayın!" dedi.
HadisNo : 5678

Fasil : NİKAH BÖLÜMÜ
Konu : Müebbed Haramlık
Ravi : Ümmü Seleme
Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Evlenmeyi haram kılan emme, çocuk memede iken, barsağı yoracak kadar olan emmedir. Bu da, sütten kesmenin şer`i müddetinden önce olmalıdır."
HadisNo : 5679

Fasil : NİKAH BÖLÜMÜ
Konu : Müebbed Haramlık
Ravi : Ukhe İbnu`l-Haris
Hadis : Anlattığına göre, Ukbe, Ebu İhab İbnu Aziz`in kızı [Ümmü Yahya] ile evlenmişti. Kendisine [siyah] bir kadın gelerek: "Ben Ukbe`yi ve onun evlendiği kızı emzirmiştim!" dedi. Ukbe kadına: "Ben senin onu (gerçekten) emzirdiğini bilmiyorum. Bana (daha önce) söylemedin de!" dedi. [Ebu İhab ailesine gidip sordu. Onlar bilmediklerini söylediler. Ukbe bunun üzerine] bineğine atlayarak Resulullah (sav)`ı görmek üzere Medine`ye gitti. Aleyhissalatu vesselam: "(Süt kardeşi olduğunuz) söylendikten sonra nasıl beraberliğiniz devam eder? [Onu derhal bırak!]" buyurdular. Ukbe hemen hanımından ayrıldı. Kadın da başka koca ile nikah yaptı.
HadisNo : 5680

Fasil : NİKAH BÖLÜMÜ
Konu : Müebbed Haramlık
Ravi : İbnu Abbas
Hadis : Anlattığına göre; kendisine, iki hanımı olan bir adamdan sorulmuş, "Bu adamın hanımlarından biri bir kızı, diğeri de bir oğlanı emzirmiştir. Acaba, bu kızla oğlan birbirlerine helal olur mu?" denmiştir. İbnu Abbas: "Hayır, çünkü erkeğin suyu birdir!" demiştir.
HadisNo : 5681

Fasil : NİKAH BÖLÜMÜ
Konu : Müebbed Haramlık
Ravi : Haccac İbnu Haccac
Hadis : Haccac İbnu Haccac, babası (ra)`tan anlatıyor: "Ey Allah`ın Resulü" dedim, "benden emmenin üzerimde kalan hakkını giderecek olan şey (kefaret) nedir?" "Erkek veya kadın bir köle (azadı)dır!" buyurdular."
HadisNo : 5682
Alıntı ile Cevapla