Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Aralık 2008, 11:30   Mesaj No:2

melis

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:melis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2229
Üyelik T.: 11Haziran 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 364
Konular: 59
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: Mezheplere Niçin İhtiyaç Vardır ?

DİKKAT ! MEZHEPSİZLİK DİZSİZLİGE KÖPRÜDÜR - İSLAM'IN MUHKEM KALELERİ : MEZHEPLERDİR .
Mezhepsizlik,günümüz müslümanları için en tehlikeli sapmalardan biridir.Bu memleketimizde çesitli yollardan yapılmaktadır.Basın-yayın yolu ile TV.kanalları ile ve hatta İNTERNET Siteleri Vasıtaıyla(mesela:www.süleymaniyavakfı.net)
İbni Teymiyye,Muhammed Abduh,Cemaleddin Efgani,Reşit Rıza,Mevdudi'nin Türkiye'deki uzantıları,S.Ateş,Y.N.Öztürk,Z.Beyaz.Abdülaziz Bayraktar B.Bayraklı ve hatta M.İslamoglu vb.leri çok açık söylemeseler bile,müçtehitlik taslamakta olduklarını ,yazdıkları yazılar ve verdikleri fetvalarla bunu açıkça belli etmekteler.Kur'an-Hadis-Kıyas ve İcma yolu ile hüküm çıkarmak ancak müçtehitlerin yetkisinde olmasına ragmen; mesela M.İslamoglu,Örnek verdigi bir hadis-i şerif'den hüküm çıkararak,adetli kadınların Kur'an okuyabilecegini söyleyebilmektedir.Halbuki ülkemizdeki asırlardır ehl-i sünnet uygulaması,adetli kadınların bu halde iken, oruç tutamıyacakları ve Kur'an-ı Kerim okuyamıyacakları,şeklindedir.Ö.Nasuhi Bilmen'in B.İslam İlmihalinde ve Mehmed Zihni efendinin meşhur Nimet-i İslam kitabında bu husus açıkça beyan edilmektedir.M.İslamoglu!nun bahsettigi o hadis-i şerifi de mutlaka bilen müçtehit alimleri diger delilleride göz önünde bulundurarak,içtihat ederek,adetli kadınların oruç tutamıyacaklarına ve Kur'an-ı Kerim okuyamıyacaklarını içtihat etmişlerdir. M.İslamoglu bu içtihadı begenmeyip,yeni bir içtihatmı yapmaktadır? Bunu yaparkende kendince kurnazlık yapmakta " ben demiyorum işte şu kitaptaki hadis böyle demekte " deyip, kendisini güya temize çıkarmakta.Hadis-i Şeriften hüküm çıkarmak sanamı kaldı ?Bunun adına müçtehitlik taslamak demezlermi ?
Yine bunun gibi son zamanların medyatik Prof.larından Abdülaziz BAYINDIR'a ÜLKE.tv.de canlı yayında,Midye yemekten soruyorlar.Cevabı aynen şöyle oluyor "Midye yemegi şafiler mahzurlu görmemişler fakat Hanefi din alimleri(müçtehitleri) Midye yemegi yasaklamışlardır.Fakat ben Hanefilerinin bu görüşüne katılmıyorum,diyebilmektedir.Bunun adı mezhepsizlik degilde nedir?
Ayrıca.kabirleri ziyareti adeta şirk görmekte,kaza namazı diye bir şey yoktur demekte,tasavvufta milyonlarca kişinin meşgul oldugu Rabıtayı kökten reddedip batıl saymakta,evliyanın kerametini inkar etmekte,adetli kadın oruç tutar ve Kur'an okuyabilir, demekte.daha neler-neler.Bütün bunlar vehhabi anlayışı degilmi ? Müctehitlik taslamak degilmi ?Bütün bunları,kendilerinin başkanı oldugu,www.süleymaniyevakfı.org.sitesinde internet kanalı ile yapmakta.Katıldıgı TV. programlarında da dile getirmektedir.Müslüman milletin,asrlardır tatbik etmekte oldugu itikatları ile adeta alay etmekteler.Bunlar mezhepsizligin disizlige köprü olduklarını herhalde bilmemektedirler.İsminin başındaki Prof.ünvanının ahirette hiç faydası olmıyacaktır.
Sayın Bayındır ve onun gibileri ,Müçtehitlik taslamayı bıraksınlarda, dört hak mezhepten birine tabi olsunlar. İmam-ı Rabbani ve İmam-ı Gazali gibi dev alimler bile,müçtehitlik iddiasında bulunmamışlar dört hak mezhepten birine tabi olmuşlardır.Allah cc.kendilerinden ebediyyen razı olsun.Mezhepsizlik ,dinden sapmalar ve dogru yolun sapık kolları ,hakkın geniş bilgi veren,yukarıda bahsedilen ve bizimde hararetle tavsiye ettigimiz,Merhum Ahmet DAVUTOGLU'nun"Dini Tamir Davasında Din Tahripçileri "kitabının yaında, N.Fazıl'ın "Dogru yolun sapık kolları",Said Ramazan el-Buti.nin "MEZHEPSİZLİK islam şeriatını Tehdit eden en tehlikeli BİD'ATTİR." kitabı (Bedir Yay.) Ali NAR'ın" Dinde Yenilikçiler ve Buluşma Noktaları " " Ehl-i Kitap Cennetlikmi ? " isimli kitapları,(Bedir Yay.)
ve Yusuf Nebhani'nin " VEHHABİYE CEVAPLAR" (Fazilet Neşriyat) kitapları Ve
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ,DERGİSİNİN 2 ve 7.ci sayıları, bizleri bu hususta aydınlatmaya yetecektir.
Ayrıca, "Kur'aniyyun " denilen - Kur'andan başka delil kabul etmeyen bir dalalet (sapıklık) fırkası, vardır ki,bu sapık itikat 20.nci asrın başlarında İngiliz İşgalinda bulunan Hindistan'da -ingilizlerin gayretiyla çıkarılmıştır.Müslümanlar," Kur'an'dan başka delil yok , herhangi bir mesele Kur'an'da varsa kabul edilir " diyenleri ,yani, sünnet,icma ve kıyas'ı inkar ve reddedenleri iyi tanımalı, onların kitaplarını okumamalı ve sözlerine inanmamalıdır. Ehl-i sünner ve'l-cemaat alimlerinin kitaplarını okumalı , dini bilgileri bunların kitaplarından ögrenmelidirler .Ehl-i İman'nın bu hususlarda bilgilenmesi ile , bu zararlı dini sapmalara karşı kendimizi ,ailemizi ve çevremizi korumamız gerekmektedir. Hz.Allah cc. bu zararlı akımlarım, igvasından cümlemizi muhafaza buyursun.
Alıntı ile Cevapla