Konu Başlıkları: LISAN-SEMANTIK-GRAMER-ETIMOLOJI
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Ocak 2009, 17:11   Mesaj No:16

kebuter

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:kebuter isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6047
Üyelik T.: 05 Ocak 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 81
Konular: 2
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: LISAN-SEMANTIK-GRAMER-ETIMOLOJI

FITRAT, DONANIMDIR; HAD, AYARINDA VERILMIS DOZAJDIR
ISLAM VE AHLAK DA DONANIMIMIZ ILE DOZAJI DOGRU AYARLAMA SISTEMLERIMIZDIR

once hadislerden yola cikalim:
her dogan islam fitrati uzere dogar
haddini bilen kendini bilir; kendini bilen rabbini bilir

yunanca bir kelime olan farma (pharma) doz anlamindadir. ilac icin de zehir icin de bu kelime kullanilir. gerekli karisimlari dozunu ayarlayarak olusturursaniz o ilac olur, dozunu asarak olusturursaniz o zehir olur.

her dogan islam fitrati uzerine dogar derken efendimiz, Allahin insana ilk yaratilisinda dogruyu bulma ayarlarini (dogruyu selamete ermek icin bulmak isteriz, islam da selamete erdiren yoldur, selamet de islam da ayni kokun turevleridir) dozunu tam ayarinda gozeterek vermis oldugunu, islevsel acidan donanimimizda ve dozumuzda herhangi bir hata bulunmadigini, haddi asmaya yonelmezsek bize verilmis dogru dozun ilac islevi gorup bizi kurtaracagini lakin haddi asip dozun ayarini bozarsak bu sefer de zehir olup bizi karanliga surukleyecegini belirtmek istemistir. iste islam uzere giden nura, islamsizlik uzere giden ise zulumata dogru bundan dolayi yol alir. yani ya hayatimizi aydinliga cikaririz ya da karanliklarda gezeriz (nur ve zulum). zulum ile yani karanlikta yoluna devam eden istikametini degistirmedikce nuru bulamaz cunku bir mesnedi yoktur, zulumatin tek sebebi bizzat nurun kendisisinin olmayisidir. yani kaynagi ve dayanagi yoktur, mesnetsizdir. nurun kaynagi cevheri vardir, lakin hic karanlik yayan bir sey soz konusu olabilir mi? karanlik, aydinligin yok olmasi ile ortaya cikar.

had, yani dozunu bilen ve ona gore hayatini devam ettiren ahlak uzere yasamaktadir, salim verilmis ayar kendisini selamet uzere tutacaktir. yani haddini bilmek demek, kisinin yaratilis amaclarinin farkinda oldugunun gostergesidir ki buna ahlak denilmektedir (ha-le-ka dan turemedir, yaratilis amacina uygun davranis sergilemek demektir). ahlak uzere olan kisi de halikinin (yaraticisinin) farkinda olacaktir. bu nedenle kendisini bildigi surece rabbini de bilecektir.

beden dedigimiz bilgisayarin isletim sistemi, mantik hatasi bulunmayan islam yazilimidir. allahin gosterdigi kullanim kilavuzumuz olan ve zulumati bulup ayiklama gorevi goren ve bize de bunun kurallarini gosteren antivirus yazilimimiz olan kuran ile guncelledigimiz surece sistemlerimiz ve donanimlar dogru calisacaktir. eger kaynak kodlari icine beseri veya harici programlamacilar tarafindan kodlar girilerek tahrif edilmis yazilimlari yuklersek, sistem bir sure sonra islevini yerine getiremeyecek ve kaynak yetersizligi veya asiri yuklenme (dalalet) ikazi verecektir. iste o zaman tek yapmamiz gereken sisteme reset atmaktir (imanlarinizi yenileyiniz ayeti geregince). aksi halde bizi o bozuk, muharref isletim sistemi uzere yasamakta iken olum yakalayacaktir (sistem down olacaktir).
Alıntı ile Cevapla