Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Ocak 2009, 08:59   Mesaj No:5

FECR

Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.107
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Standart Cvp: KURAN IŞIGINDA YAHUDİLERİN ÖZELLİKLERİ

Bu özelliklerden hangileri bugün Müslümanlarda bulunuyor?
Kur’an’da Yahudilerin özelliklerinden bir çoğunun bugün kendilerini Müslüman olarak addeden kimseler de olduğu gerçeğini maalesef müşahede etmekteyiz.
-Öyle değil mi ki;Sözlerle,lafızla Allah’ın ayetlerini inkar etmediklerini söyleseler de pratikte Allah’ın ayetlerini hiç kaale almıyorlar.
-Öyle değil mi ki;Yahudilerin içerisindeki kin ve nefretin benzeri,Müslüman ekol/mezhep/ grubların birbirlerine karşı takındığı hoşgörüsüz bir anlayışta olmaktadır.
-Öyle değil mi ki;Aynı Yahudiler gibi her İslami grub/mezhep/cemaat kendi grubunun kurtuluşta olduğunu,diğerlerinin sapıklıkta olduğunu ve Cennete sadece kendilerinin girecekleri anlayışındadırlar.
-Öyle değil mi ki;Yahudilerin Peygamberlerden inanmayacakları şeyleri istedikleri gibi,bugün de Müslümanlar da zillet içerisinde yaşamalarından kurtulmaları için çaba,gayret sarfetmeyip gökten mucize gelse veya Mehdi-Mesih gelse de zilletten kurtulmayı düşlerler.
-Öyle değil mi ki;Yahudilerin Müşriklerle dostluk,ilişki kurduğu gibi,bugün de Müslümanlar birbirleriyle kurması gereken ilişkiyi,dostluğu Ehli Kitab, Avrupa,Amerika ile kurmanın yollarını aramaktadır.
-Öyle değil mi ki;Müslümanlar namazlarında birlik/vahdet duaları yaparlar da bir türlü kıskançlık,egoistlik,mezhebsel ,grubsal taassub vs başka sebeplerle bir türlü vahdeti gerçekleştiremezler.
-Öyle değil mi ki;Bugün Müslüman Önderler/Liderler/Başkanlar münkerden/ kötülükten insanları alıkoymak için çaba göstermiyorlar.Kendi statükolarına zeval gelmesin diye uğraş veriyorlar.

-Öyle değil mi ki;Bugün Irak’ta Sünniler Şia mensuplarını,Şia Mezhebinden olanlar da Sünni Müslümanları katletmekten çekinmeyerek Müslümanlara hainlik/hiyanet yapmaktadırlar
-Öyle değil mi ki;Bugün Müslümanlar vahyi yaşamada,aktarmada,tebliğde metotsuzluğun,usulsüzlüğün ceremesini çekmektedirler.
-Öyle değil mi ki;Bugün Müslümanlar aynı Yahudiler gibi dünyaya karşı hırslı,sanki hiç ölmeyecekmiş gibi tutunmuşlar.
-Öyle değil mi ki;Bugün Müslümanım diyen insanların arasında yalan,üçkağıt,alavere –dalevere yaygın ve dünyalık /iktidar/güç elde etmek için her yolu mübah sayan bir anlayış içerisindedirler.
-Öyle değil mi ki;Çevremizde Müslümanım deyip de helal ve haram sınırlarına riayet eden kaç kişi var.
-Öyle değil mi ki;bugün Müslümanız deyip de toplumu sarmış olan faiz belasına bulaşmaya kılıf bulmaktadırlar.
-Öyle değil mi ki;Hakikati duydukları veya hakikat/vahy kendilerine iletildikleri halde duymazlıktan gelmektedirler
-Öyle değil mi ki;Yahudilerin Tevrat’ı tahrif ettikleri gibi,Müslümanlar da Kur’an’ın metnini tahrif etmemekle birlikte anlamını tahrif etmişlerdir.Kendi hevalarına uygun yorumlar çıkarmışlardır
-Öyle değil mi ki;Bugün Müslümanlar,kendi grup/mezhep/ekolundan olmayan Müslüman kardeşlerini düşman,sapık/kafir olarak görmekte sakınca görmemektedir
-Öyle değil mi ki;Yahudilerin insanları kendi dinlerine davet ettikleri gibi,Müslümanlar bugün bırakın Allahın dinine-İslama davet etmeyi,kendi mezhebine/grubuna/tarikatına/derneğine/vakfına davet etmektedir

-Öyle değil mi ki;Yahudiler buzağıyı ilah edinmişken bugün Müslümanların buzağıları/kutsalları çoğalmıştır.

-Öyle değil mi ki;Bugün Müslümanlar aynı Yahudilerin dediği gibi “Cehenneme girsek bile az bir şey yanar çıkarız,Cennete gireriz” anlayışı hakimdir

-Öyle değil mi ki;Yahudilerin Hz.Meryem’e iftira attıkları gibi,Müslümanım diyenler de Allah Rasulunun söyleyemeyeceği Kur’an’a aykırı sözleri,Peygamber söylemiş diye ona iftira atmaktan sakınmazlar.
Öyle değil mi ki;Bugün Müslümanların vahdeti oluşturamadıkları yüzünden bir rahmet ,bir bereket,bir ortak hareket,bir ortak tepki meydana gelmiyor.
-Öyle değil mi ki;Bugün Müslümanlar Allah’ın vaadinden daha çok,insanların/otoritelerin/merkezi güçlerin vaadine iman ediyorlar/güveniyorlar.

Öyle değil mi ki;Elimizde Beyyine-apaçık delil olmasına rağmen Müslümanlar arası ihtilaflar/zıtlıklar devam etmektedir.
-Öyle değil mi ki;Biz Allah’ın Kitabını okuyoruz da “işittik “diyoruz ama bir türlü “itaat ettik” diyerek kulluk safhasında sıkıntılar yaşıyoruz.
-Öyle değil mi ki;Müslümanlar aynı Yahudilerin Hahamlarını rab-otorite-eleştirilemez kabul ettikleri gibi,liderlerini,alimlerini,kanaat önderlerini,şeyhlerini ,ağabeylerini,hocalarını vs kimseleri eleştirilemez saymaktadır
-Öyle değil mi ki;Bugün kimi Müslümanlar Allah’ın ayetlerinde apaçık belirttiği emirlere uymaktan kaçınırlar,kendilerine göre mazeretler ileri sürerler.Allah’ın yasakladığı işleri yapmaktan da kaçınmazlar,helal olanda yarışmaları gerekirken,haram olan işlerde yarışmaya çalışmaktadırlar.
Sonuç olarak,Biz Müslümanlar,Yahudilerde olan özellikleri yapıp onların zihniyetine sahip olduğumuz müddetçe ne Bosna’mız ,ne Çeçenistan’ımız ,ne Afganistan’ımız, ne Filistin’imiz ,ne Irak’ımız ne de dünyanın değişik yerlerinde zulüm gören Müslüman kardeşlerimizin sorunu çözülür.Çözülmesini bir kenara bırakın,yeni yeni zulüm gören Müslüman topluluklar çoğalır.
Bu yüzden Yahudileşme temayüllerinden uzak duralım
“Bir millet-topluluk kendini bozmadıkça-değiştirmedikçe Allah onların durumunu değiştirmez”.13/Rad-11
Alıntı ile Cevapla