Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Ocak 2009, 22:56   Mesaj No:4

KARAKÖSE

Medineweb Sadık Üyesi
KARAKÖSE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KARAKÖSE isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5710
Üyelik T.: 18 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:44
Mesaj: 326
Konular: 48
Beğenildi:13
Beğendi:0
Takdirleri:53
Takdir Et:
Standart Cvp: BİR ''AGNOSTİK''TEN SORULAR ?...


İslamda suçlar karşılığında köle azad etmek, kölenin özgürlüğe kavuşturulmasından ziyade suçluya ceza vermek amacı güder.

Kölelik hiç bir zaman kalkmadı, ne ilk çağda, nede daha sonrasında.
1885 yılında Amerikaya ucuz iş gücü lazım oldu. Başkan ucuz iş gücü elde etmek için köleliği kaldırdığını söyledi. dolayısıyla aynı evde yaşayan, aynı mutfaktan yiyen ve ailenin bir bireyi olan köleler evlerden atıldılar.
köleler sanıldığı gibi sürekli taş ocağında çalışan insanlar değillerdi. Çiftlikte kahyalık yaparlar, efendinin çocuğu ile ilgilenirler, mesela okuma yazma öğretirler, yemeğini yedirirler, üstünü başını değiştirirler hatta gerektiğinde bağırırlar sinirlenirler.

1885 de kölelik kaldırılınca ve köleler dışarı atılıp serbestsiniz denilince günde 9-10 portakal karşılığında bahçelerde çalışmaya başladılar ve artık sokaklarda yattılar.

Şimdi durumu analiz ettiğimizde işin cinsellik kısmını bir kenara bırakırsak köleliğin memurluktan çok farklı bir şey olmadığını görüyoruz. bu gün her memur bir köledir, alınıp satılabilir(kurumdan kuruma görevlendirme, şehirden şehire sürme). istemediği halde bir işte görevlendirilebilir. işten atılıp ekmeksiz bırakılabilir, hakarete ve hatta tacize uğrayabilir. Takım elbise giymek özgürlük sembolü değil, köleliğin yeni üniformasıdır.

O halde aslolan Adalettir. Kölelik ortadan kaldırılamaz, her zaman efendiler ve köleler var olacaklardır. Allah adaletli olun der. Ancak peygamberde köleliğe giden yolları kapatmaya çalışır, mesela ticaret gibi özgür ruh gerektiren meslekleri tavsiye eder.

Herşeye rağmen köleliği red ediyorsanız, birinin emrinde çalışmamalısınız, memur, işçi,üçretli olmamalısınız. özgür olmalısınız ve ancak bu şekilde kendi kendinizin efendisi olabilirsiniz. Ne yazıkki bu gün bu düşünceyi anlatmak oldukça zordur. klasik bir yaşam herkeste hüküm sürer. Aslında kafanda dolanan şeyleri biliyorsundur ama anlaşılamadığın için ne istediğini ve ne peşinde olduğunu bilmediğini söylersin.
Alıntı ile Cevapla