Konu Başlıkları: 13.haftanın konugu Nur
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Şubat 2009, 10:27   Mesaj No:11

NUR

Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:NUR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 127
Üyelik T.: 10 Eylül 2007
Arkadaşları:4
Cinsiyet:
Memleket:ankara
Yaş:31
Mesaj: 1.805
Konular: 527
Beğenildi:30
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: 13.haftanın konugu Nur

Alıntı:
inzar Üyemizden Alıntı
durmak yok yola devam..
Allah ilmini ve iştiyakını artırsın inşallah..
haftanın konuğu olmana sevindim..
..
geçen hafta bana sorduğun sorunun açılımını şimde sen kendince cevaplasan diyorum..bu saatte bu soru güzel olur..
hayat ve felsefen?

Benim hayat felsefem...


Aslında sana sorduğum soruda felsefe kavramından hareketle hayata bakış açını öğrenmek istemiştim.Yani hayatını anlamlı kılan, her türlü düşünsl faaliyetin, zihniyetin , hayatta seni sen yapan düşüncelerini kastetmiştim.Aynı soru şimdi bana döndü.


O halde benim hayatımı anlamlı kılan şey, yaşadığım hayatın bir hedefinin olmasıdır, bir amaç peşinde koşturmaktır.Her şeyden önce kulluğumdur..Bir müslümanın da hayattaki öncelikli nedeninin kulluk olması gerekir.Bun da şüphemiz yok..Ama bizlerin söz konusu kulluk kavramının hangi yönünden yola çıkarak Allah a ulaşmak gayemiizin farklı yolları olabilir.Ben bunu hayata üstlendiğimiz rollerle irtibatlandırmak istiyorum.Bir anne ailesini bir arada tutma, gelecek nesilleri hazırlama, terbiye etme görevini üstlenerek kulluğunu eda eder.Bir baba, işi peşinde koşoşturarak , ailesinin geçimini üstlenerek ,toplumsal kalkınmanın sebep unsuru olarak kulluğunu eda eder.Veya bir öğretmen, bir doktor, bir işçi, bir öğrenci hepsi hayatta üstlendikleri vazifeler kanalıyla kulluğunu gerçekleştirir.


Tabi burada kulluğa namaz, oruç vs. gibi ibadetleri yerine getirme gözüyle bakmıyorum.Zaten gerçek kulluk yaşamın her anına yayılan bir bilinçlilik, bir farkındalık, kendini bilme, haddini bilme halidir.Kişinin toplumdaki mesleği, eğiitimi, statüsü ne olursa olsun kulluğunu bir dakika unutmamasıdır.
Burdan hareketle içerisinde yaşadığımız dünyanın ,soluduğumuz havanın, sahip olduğumuz, sahip olmaya çalıştığımız , peşinden koşuşturduğumuz her türlü şeyin anlamının olması gerekir.Bizim eşref-i mahluk oluşumuz da bu derdi ne derece önemsediğimize bağlıdır.Ben de bu derdi elimden geldiğince edinmeye çalışıyorum.


- Hayatı önümüze geleni yaşıyoruz işte- mantığı ile algılarsak bizi biz yapan özü yitirmiş oluruz.Boşluk , anlamsızlık bir insanın içine düşebileceği en fena durumdur.Nitekim şu an toplumumuzda yaşanan buhranların, bozulmaların, değer kayıplarının, manevi çöküntülerin, ailenin çözülmelerinin nedeni de budur.


Son olarak benim hayat parolam diyebileceğim bir ayet-i kerimeyi paylaşmak istiyorum.İnşirah suresi son ayet:''O HALDE BOŞ KALDIN MI KALK YORUL''. Müthiş bir mesaj var bu ayet-i kerime de...inşallah idrak edenlerden oluruz.Varlığımızın, neyi nasıl yaşadığımızın bilincinde olmak ve bu doğrultuda yaşamak ümidiyle..
sevgiler, hürmetler...


teşekkür ederim inzar sorun için, inşallah yanıtlayabilmişimdir.
__________________
EN GÜZEL AŞK: ALLAH!