Konu Başlıkları: 13.haftanın konugu Nur
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Şubat 2009, 13:01   Mesaj No:38

NUR

Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:NUR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 127
Üyelik T.: 10 Eylül 2007
Arkadaşları:4
Cinsiyet:
Memleket:ankara
Yaş:31
Mesaj: 1.805
Konular: 527
Beğenildi:30
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: 13.haftanın konugu Nur

Alıntı:
Arın Üyemizden Alıntı

Sevgili NUR;

1_"En büyük ego bile tatmin edilmek ister." sözü senin dünyanda nasıl bir karşılık buluyor...?
2_Hangi yazarları -daha çok- okuyorsun. ? (hani yeni eseri çıktığında hemen aldığımız özele takip ettiğimiz yazarlar varya onu soruyorum..)
3_Bu zorlu davada zamana çok ihtiyaçınız olduğu kesin! peki bu durumda ailenizi ihmal ettiğinizi düşündüğünüz oldu mu hiç ?.
4_ Özellikle dikkat ettiğiniz sünnetler, kurallarınız var mı?

Selam ve dua ile...
1- "En büyük ego bile tatmin edilmek ister."

İnsanız; istekleri, arzuları, egoları, çıkarları , hedefleri olan varlıklarız.Ve bu beklentilerimizin de ucu bucağı yok.Hayatta para, mevki, satatü sahibi olsak ta içimizdeki bir ses sürekli daha da iyisine sahip olmayı bizlere dayatıyor.Şuyum olsun, daha başka bişey istemem diyoruz.Ona sahip oluyoruz, sonra keşke başka bişeyim de olsa diyoruz.Ve bu isteklerin bir türlü ardı arkası gelmiyor.Ne zaman ki o nefs-i emmarenin telkinlerinden yüz çevirirsek bu döngü o zaman sona erecektir.Kur'an da bir çok ayeti kerimede de buyrulduğu gibi aceleciyiz, nankörüz, yanılanız, kendi kendimize zulmediyoruz.Bu konuyla ilgili,çok etkilendiğim aklıma küpe hadislerden de bir tane paylaşmak istiyorum:



"Eğer Ademoğlunun iki dere dolusu altını olsa üçüncüsünü arzular. Ademoğlunun boşluğunu ancak toprak doldurur."

2- Prof. Dr. Yaşar Kandemir, Mustafa İslamoğlu geliyor aklıma..Henüz klasikleri okuma aşamasındayım.O yüzden güncele pek vakit ayıramıyorum.


3-Elhamdülllah ailemle yaşıyorum.24 saatimiz var, ne kadar yoğunluk ta olsa aileye ayıracak vakit mutlaka vardır.Bazen yeter artık odada değil de yanımızda otur diyorlar ama ben yine de ihmal ettiğimi düşünmüyorumSaatlerce sohbet olmasa da aile içerisinde bir bütünlüğümüz mevcut. Onlardan güç alıyorum.Beni telkinleriyle yüreklendiren babama , hayır dualarını eksik etmeyen anneme, özellikle babanneme çok şey borçluyum.

4- Sünnetler müslümanların vazgeçilmezleri olmalıdır.Teorik, akidevi bilgilerle müslümanlık bir yere kadar..pratikte müslümanlık sünnetlerle olur.

Bu yüzden Peygamber Efendimzin sünnetlerini elimden geldiğince yapmaya çalışırım.Büyük - küçük herkese selam vermeye, cuma günü adablarına, günlük işlerimde daima sağ yönünü kullanmaya , yemek adabı, hapşırma , yatma adabına dikkat etmeye,malayani şeylerden lüzumsuz şakalardan uzak durmaya, insanlara anlayışlı olmaya, onları dinlemeye çalışıyorum.Aklıma gelen sünnetler bu kadar..

güzel sorularınız için ben teşekkür ederim..

selametle..
__________________
EN GÜZEL AŞK: ALLAH!