Konu Başlıkları: Münafıkların Faaliyetleri
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Şubat 2009, 00:25   Mesaj No:11

hattaboğlu

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:hattaboğlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 210
Üyelik T.: 20 Eylül 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 131
Konular: 6
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Münafıkların Faaliyetleri

"selamun aleyküm "le başlayayım niyet okuyuculuk yapmadan selamette olduğunuz izi bırakayım.
önce kelamullah tan başlayalım;
münafıkların alametlerini allah cc müteaddit ayetlerle bizlere açıklamış ve rasullah sav de gerek karşılaştıkları ile gerekse gelecekte karşılaşılacakları haber babında bu alametleri bizlere sahih yolla bildirmişler.
münafık basit tabirle inandı görünüpte aslında inanmayan maksadı farklı şey olan kişilerdir.
başlığı açan arkadaşımız çok güzel temas etmiş , ben size o sayılan 4 madde ile alakalı canlı bir örnek vermek istiyorum taktir sizin.
hans won aiberg
hanif islam öğretisi ile piyasaya çıktı sloganı ise "yanlız kur an ! yeter".başlıca öğretisi ise ;
[FONT=Arial][SIZE=1][SIZE=5][FONT=Arial Narrow][SIZE=1][FONT=Arial][SIZE=4]a-tek güvenilir kaynak kur an dır,ğayrısında olanlar bizi bağlamaz dolayısı ile hadis diye söylenen şeyler tamamen uydurmadan ibarettir dolayısı ile dinde bağlayıcı olamaz.
b-allah insanlara akıl vermiştir ve dolayısı ile her insan kur an ı anlamakla ve ayetlerden kendi reyi ile hüküm çıkarmakla emrolunmuştur dolayısı ile her kul müfessirdir.atalardan gelme tefsirlerin geçerliliği yoktur ve reforma ihtiyacı vardır.
c-mezhebler bağlayıcı olamaz herkes kendi ictihadını yapabilir.dolayısı ile ayetten kim ne anlarsa onun ile amel etmelidir.çünkü allah ayetlerde akletmemizi emreder.
d-peygamberlerin dinde yeri sadece iletmektir.helal haram kılma yetkisi yoktur .
--
bunları çoğaltabiliriz ben kısaca özetledim.
ve bu maddelerin sonucunda kendi ictihadlarından birkaç konu vereyim;
-namaz 3 vakittir ve herhangi bir kurala bağlı değildir!
-islamda başörtmek diye birşey yoktur nur 31 de geçen hımar başörtüsü değildir yaka örtüsüdür/küpe/künye/yüzük/bilimum zinetler örtüsüdür.
-hacda zaman veya şartlar öndemli değildir her zaman ve her şekilde yapılabilir
-oructa iftar vakti sizin atalarınızdan öğrendiğiniz değildir.
-kelimei şehadet diye birşey yoktur !
-hz muhammed ibrahimin şeriatı ile amel eder
-tüm peygamberler sadece postacıdır
-çki haram değildir,hatta azında faydalar vardır
--
bunlarıda çoğaltabiliriz.şimdi bu adam başlık sahibinin bahsettiği kategoriye girermi girmezmi ? girmez diyen islam anlayışını yeniden gözden geçirmelidir.
müsteşriklerin oryantalistlerin münafıkların islamın altını oyabilmeleri için yapacakları evvel şey mezhebleri ortadan kaldırıp insanları alim cahil demeden ictihad yapmaya sevkederek her insan başına ayrı bir anlayış ayrı bir din çıkarmak,sonra sahabe hayatlarının örnekliğini inkar ile ayetler hakkındaki hayat bulmuş örnekleri sebebi nüzül u ortadan kaldırıp ayetlere istedikleri şekilde yön vermek,sonra sünneti uydurmalar var bahanesi ile reddederek rasullah sav in tefsirini / örnekliğini ortadan kaldırarak ayetlere diledikleri modelde takla attırmak,yanlız kur an yeter ,tek korunmuş o dur ve kur anda herşey açıklanmış diyerek hakikatte yapılması emredilen /nehyedilen binlerce hükmü ortadan kaldırmak ,vs vs vs tır.
kimse ben munafığım demez dikkatli olun münafıkların alametleri vardır....
yukarda bahsettiğim sebebler dolayısı ile bu insanların amacı nın islam a hizmet değil islama hezimet getirmek olduğu aşikardır.dolayısı ile başlık sahibi arkadaşımızın örneklediği ayetler cuk diye oturmuştur amiyane tabirle!
--
diğer bir husus aşırı hassas reaksiyon gösterenlerin bilinçaltında böyle birşey yok ise tepkileri nin yersiz olduğu kanısındayım.
ayrıca bu tür başlıklar için hep PROVAKATİF damgası vurulması ,ama mezhebsizliği veya antitasavvuf luğu kaşıyan başlıklara aynı hassasiyetle yaklaşılmaması da manidardır.
insanlar korkularını üzerine gitmeden yenemezler.dolayısı ile üstünü örtmekle korkulardan kurtulunmaz tam aksi karabasana dönüşür.
önyargılardan ve hz allah ın haram kıldığı ZAN lardan sıyrılıp objektif bakmayı denemek lazımdır.
--
ilmi söylemlerden uzak tamamen önyargılarla veya ezbercilikle bu işlerin üstü kapatılmamalı...
--
din hepimizin kur an da..belli bir kesimin tekelinde olamaz.dolayısı ile islam ım diyen her ferd kur an ın muhatabıdır.bu gözle bakılması dileğiyle.
ve uyanık olunması dileğiyle.

Alıntı ile Cevapla