Konu Başlıkları: 14. Haftanın Konuğu Seleme
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Şubat 2009, 00:28   Mesaj No:40

Seleme

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Seleme isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 556
Üyelik T.: 11 Kasım 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 829
Konular: 194
Beğenildi:13
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: 14. Haftanın Konuğu Seleme

İhlas kader hicret hakkında ki düşüncelerin?
İhlas kulun yaradıcısıyla arasındaki özel bağdır.Allahın onayladığı doğrultuda yaşamak anlamındadır.Rıza-i ilahi noktasında hassas olan kalpler hakiki imanı yakalamışlardır.
Kader ;Allah, "Gaybın anahtarları O'nun katındadır, O'ndan başka hiç kimse gaybı bilmez. Karada ve denizde olanların tümünü O bilir, O bilmeksizin bir yaprak dahi düşmez; yerin karanlıklarındaki bir tane, yaş ve kuru dışta olmamak üzere hepsi (ve herşey) apaçık bir kitaptadır." (En'am Suresi, 59).Bu ayettten hareketle kader insanın başına gelecek her türlü durumun Allah tarafından önceden bilinmesini kapsar.Kader inancı kulun Allah'a olan bağlılığını arttırır ve yarına yönelik sıkıntılarını veya endişelerini hafifletir.
Hicret; Asrı saadette yapılan hicret güneşin doğduğu yerden battığı yere kadar Allah lafzının her yere duyurulması için atılan ilk ve önemli bir adımdı.Günümüzde ise muhabbet fedaileri dediğimiz gönül erleri vatanlarından uzaklaşarak dünyanın dört bir tarafında sürdürmeye devam ediyor.Allah hepsinden ebeden razı olsun...


Şüpheli şeylerden kaçınır mısın?

Elimden geldiğince kaçınırım.


Var olmanın en önemli derinliği sence nedir?

Aslında herşey.Yeni doğan bir bebeğe baktığınız zaman yaratılmanın,nefes alıp vermenin..vs ne kadar elzem noktalar olduğunu anlıyorsunuz.

Hayat felsefen nedir?

Hayat felsefem= ideolojilerim.Bu soruyu yanıtlamıştım pas

Sana yapılan bir haksızlık olduğunda tepkin ne olur?
Bu konuda biraz safimdir malesef.Kimseye bişey yapamam günlerce ağlar dururum.

İçtiğin suyun sırrını hiç düşündün mü?

Evet özellikle çocukluğumda saatlerce bir bardak suya bakıp düşünmüştüm.Aslında o yıllarda herşeyde sır görüyordum.Tabağın içine hamsiyi koyup incelediğimi evdekilere soru sorduğumu hatırlıyorum.

Kargaşa ve fitnenin bize bulaşmasını nasıl engelleyebiliriz?
Hakiki imanı yaşayarak.İslam dünyasının başına ne geliyorsa hepsinden pay çıkartarak daha da bilinçli müslümanlar olmalıyız.Kuru kuruya dua yetmiyor.Duaya açılan ellerimizin ve yüreklerimizin temiz olması gerek.

İnsan söz ve niyetiyle çevresindekilerin durumunu değiştirebilir mi?
Buna hal dili diyoruz.Alimin fikri neyse zikri o olmalıdır.Mahalle baskısı diye şimdilerde başımızın etini yiyorlar.Eğer biz baskı kurmak yerine niyetlerimizi halimizle ortaya koyarsak daha etkili olur.


__________________
Dünyayı Güzellik Kurtaracak.
Bir İnsanı sevmekle başlayacak herşey...