Konu Başlıkları: Münafıkların Faaliyetleri
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Şubat 2009, 00:11   Mesaj No:14

Emekdar Üye

Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:47
Mesaj: 4.081
Konular: 315
Beğenildi:48
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart Cvp: Münafıkların Faaliyetleri

[JUSTIFY]Muhabbetin (Sevginin) en ileri derecesi kulluk, en alt derecesi ise alâkadır (ilgidir).
İlk başta insan kalbi sevgiyle ilgi ve "alâka" duyar, zaman geçtikçe, sevgi derinleştikçe sevdiğini sayıklamaya başlar. Daha ilerde kalpten bir sevgiyle insan çılgına döner. İşte bundan sonra muhabbet (sevgi) "aşka" dönüşür, aşktan sonra ise "kulluk" (ibadet), itaatkarlık derecesine yükselir.
Allah (c.c)'a itaatkarlıkla kul olan kişi; O'nu son derece seviyor, hürmet, saygı duyar, kendini hor / hakir / küçük görmek. Son derece itaatkar, uyumlu olmak demektir.
- Bir kimse sevmediği, nefret ettiği, buğz ettiği bir insana hürmet edip, kendini hor veya küçük görüp boyun eğerse, ona kulluk ediyor sayılmaz.
- Bir başka şekilde, tersine olarak, bir kimse bir kimseyi sevse fakat kendini küçük veya hor görmese, hürmet ve saygı duymasa, boyun eğmese yine kulluk ediyor sayılmaz.
Bir insan çocuklarını yahut arkadaşlarını sever, fakat bu sevgi kulluk değildir. İşte aynen bu durumdadır yukarıda tanımlanan kişiler.
Bundan ötürü, Allah (c.c)'a kulluk yapmada, sevgi yahut kendini küçük görme,acziyet hissetme, saygıdan birinin bulunması yeterli olamaz.
Allah (c.c), kula her şeyden daha sevgili ve saygı değer olmalı, kul Allah (c.c)'ı her şeyden daha yüce, daha azametli bilmeli.
[/JUSTIFY]
Ayette şöyle buyuruluyor:
"Allah'ı ve rasûlünü razı etmeleri kendileri için daha hayırlıdır" (Tevbe: 9/62)
Ne mutlu o kişiye ki rabbine karşı acziyetini, fakrını bilir ve Allah ve Resulunu kendi nefsinde dahi ileri bir seviyede sever ve bunu kulluğa çevirir
Alıntı ile Cevapla