Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Şubat 2009, 20:57   Mesaj No:28

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:50
Mesaj: 2.989
Konular: 339
Beğenildi:1176
Beğendi:348
Takdirleri:7939
Takdir Et:
Standart Cvp: osmanlı padişahları içki içermiydi ?

kişilere sadace tarihi okumak ve kabul etmek kalıyor..
anlatılan tarih içinde bin bir türlü bilmeceyi saklıyor..
tarihi , tarihsel süreçte şekillendirenler var..
tarih şöyle bilinmelidir diye bir tarih oluşturuluyor gelecek nesillerin zihninde..ve her yetişen nesil kendinden önceki yüz yıllık tarihi ,bilmesi gerekli olduğu kadarını eğitim sürecinde öğrenmiş oluyor..ya doğru,ya yalnış yada eksik...
gelelim osmanlı tarihine..o bir tarih değil..bir hakikat.. bir imparatorluk..
saltanatlığıyla devamlılığını koruyan bu imparatorluğun paişahları çocuk yaşlarından itibaren lala eğitimiyle yetişmişlerdir.

[B]Küçük yaştaki şehzadelerin eğitimi için tayin edilen hocalar; onların dini manevi eğitimlerinden sorumluydular. Şehzadelerle birlikte sancağa çıkar ve onlara fıkıh hadis kelam tefsir ilimlerinin yanında tarih astronomi coğrafya kimya matematik gibi dersleri de okuturlardı. Ayrıca öğrencinin kabiliyetine göre manevi ve tasavvufi dersler verilirdi. Nitekim Molla Hüsrev ve Molla Fenari’den sonra bir maneviyat eri olan Akşeyh hazretlerinden ders alan II. Mehmet (Fatih) dünyanın en başarılı hükümdarlarından biri haline gelmiş Akşeyh hazretlerinin yönlendirmeleri ve manevi nüfuzuyla İstanbul'un fethi Osmanlı devletine müyesser olmuştur.
bu sadece şehzadelerin almış olduğu derslerden bir bölümü..bunun yanında idari ilimler,yönetim,spor ve bir çok alanda bilgi sahibidirler.kii bu ilimler 17 -20 yaşlarında tamamlanmış oluyordu.
olaya bide bu açıdan bakın..emin olunmayan bilgiler üzerinden bir tarihe dil uzatılmamalı.ve o uzun imparatorluk hayatında tabi hatasıyla,sevabıyla ,günahıyla yöneten padişahlar olacaktır.

NOT:İNZAR a AİT BU MESAJ ÇÖPTEN GERİ ALINMIŞTIR..ÖZÜR..
Alıntı ile Cevapla