Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Şubat 2009, 10:17   Mesaj No:5

Aysima

Medineweb Sadık Üyesi
Aysima - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Aysima isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1390
Üyelik T.: 16 Nisan 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 685
Konular: 242
Beğenildi:20
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Risale-i Nur Işığında Soru-cevap

Dine gelen musibet ne demektir?
Asıl musibet ve muzır musibet, dine gelen musibettir. Musibet-i diniyeden her vakit dergâh-ı İlâhiyeye iltica edip feryad etmek gerekir. Burayi açıklayabilir misiniz, dine gelen musibetten kasit nedir?


Başta Peygamber Efendimiz (s.a.v) olmak üzere, müceddit ve müçtehitlerin çektiği sıkıntıların tümü, zâhiren şahıslarına gelmiş gibi görünse bile, hakikatta İslam'a, imana gelen musibetlerdir. İslâmi ve imani hakikatlerin doğru anlaşılmasına ve yayılmasına engel teşkil eden her türlü fikir, eylem ve saldırı birer musibettir.

Bir radyo, televizyon veya gazete gibi iletişim araçlarıyla, İslam'ın özünü zedeleyen her fikir, musibet olduğu gibi, insanları İslam'dan uzaklaştıran her film, görüntü ve fâaliyet'te birer musibettir. Her bir günah içinde, küfre giden bir yol vardır. Günaha giden yolların çoğalması bir musibettir.

Müslümanların İslam'ı tam temsil edememesi bir musibettir. Efendimiz'in (s.a.v) yeterince insanlık tarafından anlaşılmaması, bir musibettir. Kısacası, insanları Allah, Ahiret inancından alıkoyan herşey musibettir. Ve hâkeza...

Selam ve dua ile...
__________________
''Gönlüm Sükût-u Ezber Eyledi...!''
Alıntı ile Cevapla