Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Şubat 2009, 08:47   Mesaj No:11

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cvp: Bir Soru (Ebu Hureyye İle İlgili)

Alıntı:
hattaboğlu Üyemizden Alıntı
ebu hureyre ra bitsin sırada hz aişe var..unutmayın..
ibni abbas var...
ibni mes ud var
ibni ömer var
cabir b abdullah var..
--
miksirundandır ..binden çok hadis rivayet eden..aynı mantıkla yaklaşırsanız onlarda uydurukçudur diyebilirsiniz.
bizim şia ya veyahut modernistlere bu hususta verebileceğimiz bir şey yok..çünkü iman larının şartlarından biri de ebu hureyre veyahut başka biri ,bunları kabul etmemekten geçer!!!
ama ehli sünnet olduğunu söyleyen kardeşlerimize sözümüz o dur ki; her duyduğuna inanmak kişinin cehenneme girmesine yeter de artar bile (hadis tir) dolayısı ile kafa bulandırmak için ortaya atılan bu tür fitnelere yaklaşmamanız sağlığınız vede itikadınız adına faydalı olacaktır..
ravi hadis sünnet peygamber derken sıra kur ana da gelecektir elbet...
--
sayın hönül biz tüm hadislere olduğu gibi iman ettik demedik zaten..kaynaklarımızda hadis verilince altında hadis in kuvveti de yazar ravileri ile beraber ! zayıf olan da vardır mütevatir olanda..ben mütevatir hadisleri de kabul etmeyen insanlar çok iyi tanıyorum ! hatta şunu da söyleyim sahih hadis 350 adet diyen de azımsamayacak kadar çok..
--
5 bin küsür hadis rivayet etmiş miş..3 sene durduğu halde ..
ben mevlüt hönül ü 2 hafta dır tanıyorum ve kendi yazdıklarından 10 000 cümle çıkarırım en az !! ne buyurdunuz ?
--
ayrıca kur an dan başka şey yazmadık olayı doğrudur..çünkü yazılan her söz ayetler ile karıştırılabilir endişesi ile efendimiz sav temkinli yaklaşmıştır..ama abdullah b amr ra ın derlediği hadis kitabı nıda efendimiz sav görmüştür..
yazılması na sıcak bakmıyor demek başka ezberlenmesi ne sıcak bakmıyor demek başka..
kur an hatim e erdikten sonra ezberde olan hadisler kıyamete kadar gelecek müslümanlar için lazımdı..çünkü allah rasulu sav sahabesine bizzat öğretiyordu ezberlettiriryordu..dolayısı ile vahiy bittikten sonra karıştırma tehlikesi de geçmiş ve hadislerin yazılmasındaki sakınca ortadan kalkmış vede hadis ezberleyenler bunu kağıda dökmüştür ( öyle kolay değil her önüne gelenin ben rasullah tan şöyle dediğini işittim demesi) ..
ez cümle..derrrlerrr.

bizim şia ya veyahut modernistlere bu hususta verebileceğimiz bir şey yok..çünkü iman larının şartlarından biri de ebu hureyre veyahut başka biri ,bunları kabul etmemekten geçer!!!
ravi hadis sünnet peygamber derken sıra kur ana da gelecektir elbet

hattaboğlu kardeşim ben verdiğim yazılarımı kaynaklı veriyorumki ,itiraz var ise kaynakları çüretebiliyorsanız hadi siz buyrun benden bu kadar, bide imani konuları iyi anlamış gibisiniz bizim peygamberimiz veyahut kuran'a karşı bir saygısızlığımız olmaz hz aişe müminlerin annesidir kimse dil de uzatamaz eğer iş gerçekleri çıkarma adınaysa, beraber konuları takip edelim. hak ve batılı beraber bulalım buna da sözüm olmaz.
Ama eğer benden ve yazdığım cevaplardan, rahatsız olan varsada söyleyin bende ona göre sade yazımı yazar hiç bir şeye karışmam.
Alıntı ile Cevapla