Konu Başlıkları: Sünnet Ve Hadis
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Mart 2009, 17:12   Mesaj No:23

Emekdar Üye

Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:47
Mesaj: 4.081
Konular: 315
Beğenildi:48
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart RE: Sünnet Ve Hadis

Ali b. İbrahim merfu olarak Ebu Abdullah (Cafer Sadık)’dan şöyle rivayet eder:

«Öğrenciler üç kısma ayrılırlar. Onları ve özelliklerini tanıyın.

Bir grup: Bilgiyi cehalet ve başkalarıyla tartışmak için öğrenir.

Bir grup: Yükselmek ve başkalarını dolandırmak için öğrenir.

Bir grup da dini anlamak ve akletmek için öğrenir.

Birinci gruptaki cehalet taraftarları, başkalarına eziyet eder, onlarla kavga ederler, toplantılarda konuşma yapar, bilgiçlik taslar ve ağırbaşlılık niteliğine sahipmişler gibi görünürler, takva postuna bürünürler. Oysa takvadan tamamen soyutlan*mışlardır. Allah böylesinin burnunu sürtsün ve belini kırsın.

Yükselmek ve başkalarını dolandırmak için ilim öğrenen kimseler hilebaz ve dalkavuk tiplerdir. Kendi düzeylerinde olan kimselere karşı üstünlük taslar, onlara tepeden bakarlar. Buna karşılık kendilerinden daha aşağı düzeyde olan zenginler karşısında tevazu gösterirler. Bunlar, zenginlerin tatlılarını yerler, dinlerini de bozup mahvederler. Allah, böylesinin adını sanını unutturur ve eserlerini âlimlerin eserleri*nin arasından söküp atar.

Dini anlamak ve akletmek için ilim öğrenen kimseler ise tasalı, hüzünlü olur*lar. Geceleri gözlerine uyku girmez. Kabuklarına çekilir, derin düşüncelere dalarlar. Gecelerini namazla geçirirler. İbadet eder, korkuyla ürperir, titrerler, yakarıp dua ederler. Kendileriyle uğraşırlar. Zamanın insanlarının özelliklerini bilirler. En güve*nilir kardeşlerinden bile endişe ederler. Allah, böyle kimselerin temellerini sağlam*laştırır ve kıyamet günü onlara güvence verir

Kardeşlerim bizler bunları anlayıp ilimi yayma adına gayretler sarfedersek kendi aramızda hiç bir ihtilafa düşmez ilmimize ilim katarız gayemiz Allah rızası olmalı kesin karar aldığım için kesinlikle ihtilaflara hiç bir şekilde girmeden ilimleri paylaşalım Allah hepimizden razı olması temennisiyle.
Alıntı ile Cevapla