Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Mart 2009, 20:37   Mesaj No:20

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:50
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1173
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart RE: 18.Haftanın Konuğu Algı Bilgelik

metin kolay gelsin,
1-sadece aklı referans alan,sadece nakli referens alan,ikisini harmanlayıp doğrularu referans almaya çalışmak diye üç yol varsa,sizce hangisi sağlıklı?
2-vahiy,rüya,mucize,ilham akılla bilinirmi?bilinmez dersek aklımızı inkar ederiz,bilinir dersek vahiy,rüya,mucize,ilham inkar etmek gibi bir manzara oluşursa ne yapacağız ?
3-kainatta inançsız bir bireye rastlanmamıştır,ama ineğe ama ilahlara ama Allah'a....felsefe/mantık bir inanç boşluğunu doldurmaya çalışmak veya bir inanç cimnastiğimi yoksa?
4-bir müslüman ne kadar filozof olabilir veya bir filozof ne kadar müslüman olur çorbalı soruyu sormuyacağım...şöyle diyeyim müslümanın inancını perçinlemesi adına felsefeye ihtiyacı var mı ?
5-Hz ibrahim a.s'ın nemrut zülmü gereği mağaraya mahkumiyeti bittikten sonra,güneşe,yıldıza,aya ;"bu benim rabbim" arayışı bir felsefik arayışmıydı?
6-mantıkta:"insan iki ayaklı hayvandır"prensibini işleyen mantık hocasına ;"hocam iki ayaklı hayvandır"diyen bir öğrenci dayağı hakkeder mi?
7-darwinin insan evlatlığını red ederek,ormandaki kuyruklu maymuna baba deme arayışı bir filozof ve felsefe eseridir..felsefe insanları kuyruklu maymunun evladı yapma/taşa/puta/ağaca/kadına/dişiye/ota/böceğe taptırma gibi hünerleri varmıdır ?
8-bir kapta 10 zeytin varsa,çürüklerini ayıklarmısın yoksa kabı çöpe mi atarsın ?
9-bu bölgenin insanı olarak,bize hakim olan,bilinçsiz kulaktan duyma,geleneklerle perçinleşmiş bir islam anlayışı vardır diyorum...sence doğrumudur ?doğru ise bu bölge hurefelerin yuvası..yalan ise bizden neden seyyit kutup'lar,şeriatiler kıtlığı var?
10-seni seviyorum Canım