Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Mart 2009, 21:39   Mesaj No:3

cennet-irayiha

Avatar Otomotik
Durumu:cennet-irayiha isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 7579
Üyelik T.: 20 Mart 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 7
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: Mustafa İSLÂMOĞLU'nun Gerekçeli Meal-Tefsir Kitabında Bir Âyetin İnkârı

Şimdi "İnşâ" ve "İhbar" ne demektir. Bunların anlamına bakalım. Hocanız da değinmiş. Yoksa bilmeden Cüppeliyi haklı buluyorum demezdiniz. Ben bilmeyenler için açıklama getirmek istiyorum.

Herkesin kavrayacağı bir tarzda açıkliyim. Eğer bir ayeti kerime bize bir şeyleri nasıl yapmamız gerektiğini anlatıyorsa inşâ ayetidir. Ama bir âyet bir şeylerin nasıl geçmişte olduğunu anlatıyorsa bu da ihbar ayetidir.

Üstteki ayet-i kerimeye bakınız. Bir şeyler olmuş, müminler bir şeyler yapmış ve Kur'an bunu ihbar ediyor ve sonrasında da ekliyor. Bu onlar için sadece dünyada bir cezadır. Yani bunlar oldu ama sevinmesinler ben henüz ceza vermedim ( ahirette )

Bu ayet-i kerimeyi inkar etmek midir ?

Eğer bu ayet-i kerimeyi inkar etmekse, bir ayet-i kerimeyi farklı yorumlamış bütün müfessirler dinden çıkmış olmaz mı ?

Bu iddianın altında Cüppeli hep şunları demiş: Mustafa İslamoğlu bu ayeti inkar ediyor, şu ayet-i inkar ediyor.Üslubu tekfir.

Ama üstteki örneği verir gibi hiçbirini vermemiş ? Mustafa İslamoğlu hiç bir ayet-i kerimeyi inkar etmez. Tefsir eder ve tefsiri cüppelinin anlayabileceği yada kavrayabileceğinden uzak olduğu için de inkar ediyor diye ortalığa çıkıyor cüppeli.

Cüppeli, neden sizce bütün idaalarını bunun gibi net yazmıyo? Çünki bu iddiaya bir çocuk bile cevap verebilir, diğer iddiaları da aynı bu şekilde yazarsa okuyan herkes aslında Cüppelinin bu yazdıklarının hiçbir anlamı olmadığını anlayacaktır.

Tekrar ediyorum, cüppeli hiç bir iddiasını ilk iddia kadar açık ve net yazamamıştır. Buradan aslında cüppelinin maksadı belli oluyor. Bügün ki gündemi tâkib edin. Neler oluyor Türkiyede. Şu an cüppeli neden İslamoğluna saldırıyor olabilir ? Yahudileşme Temayülü kitabı ya da İslamoğlunun tefsiri ortaya bugün mü çıktı ki cüppeli bugün cevap veriyor ? Dün neredeydi ki cüppeli ?Bugün ortaya çıkıp tekvir iddaalarıyla uğraşan cübbeli bey acaba tekfir edeceğine islam ümmetinin vahdet çatısı altında toplanabilmesi için neler yaptı?

Siz basiretli insanlarsanız, Türkiyenin gündeminde ne var, düşünün, ne kapanmak isteniyor düşünün ve karşı tarafın elinde bir müslümanı diğerine kışkırtabilecek ne olabilir, bunu da düşünün. Herşeyin zamanı vardır.

Mustafa Hocam hurafelere efsanelere bidatlara bulandırılmak istenen islam düşüncesini aid oldugu kaynaklara (Kuran'a) döndürme gayreti.Yani Allahın kitabını Peygamberin sahih sünnetini toplumun gündemine sokmak.Allahın kitabını Peygamberimizin örnekliğini,değerini Ümmete,topluma, sunmak.Eğer bu yaptıkları suç ise?
Herkes kendine yakışanı yapar.Herkesin görevi belli
Konuyu uzatmak istemiyom.Herkes kendi çapında anlar Rant ve Reklam peşinde koşanları Allaha havale ediyorum.Vesselam
Alıntı ile Cevapla