Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Mart 2009, 09:08   Mesaj No:21

KARAKÖSE

Medineweb Sadık Üyesi
KARAKÖSE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KARAKÖSE isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5710
Üyelik T.: 18 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:44
Mesaj: 326
Konular: 48
Beğenildi:14
Beğendi:0
Takdirleri:53
Takdir Et:
Standart RE: 18.Haftanın Konuğu Algı Bilgelik

Abdulbaki,
elif lam ra, ya sin gibi ayetlerin anlamsız olduklarını yada anlamalarının kıyamete kadar bilinemeyeceğini söylemek kuranda işe yaramayan ayetlerinde var olduğunu söylemek demektir. Kitapta gereksiz bir şey bulunmadığına göre bu ayetlerin anlamları ihtiyaç duyulduğu zaman öğrenilecektir diye düşünüyorum.

Ben buhari yalan söylüyor demiyorum. Suç ile hataları bir birine karıştırmamak gerekir. Hatalar farkında olmadan yapılır, suçlar planlıdır. Yalan söylemek bir hata değil suçtur. Buharinin kitabında uydurma hadisler suçtan değil hatadan doğmuştur.

Bir çok alim sadece akıl bir işe yaramaz der, ancak ben tüm insanlar için geçerli olabilecek bir referans kabul etmem gerektiğini düşünüyorum, bu referans ta akıldır. İkinci dereceden his refrans kabul edilebilir diyebiliriz. aklı ilk sıraya koymam herkes için geçerliliğinin oluşundandır.

Ledun ilmi çok abartılıyor. Kurandaki Musa a.s nin hikayesi bize herkesin böyle bir durum ile karşılaşacağı düşüncesini vermemeli. Dikkat ederseniz bir çok bozuk kişilik kendini Allah dostu olarak tanıtıp ledun ilmi sahibiyim der. Ledun ilmi benim için pratikte pek bir anlam ifade etmiyor. Çünkü sadece allah dostu olan çok küçük bir grup için geçerli bir ilimdir, herkes için geçerliliği yoktur.