Konu Başlıkları: Lider ve İmam
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Mart 2009, 22:59   Mesaj No:5

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart RE: Lider ve İmam

Ben bu tür konulara girmek istemediğimden tek kelimeyle Peygamber efendimiz kendinden sonraki halifeyi tayin etmiştir.o da İmam Ali(a.s) dır.
Hilafet ümmetin fitnesi ümmeti ikiye bölen tamahkarları peşinden koşturan uğrunda boş yere kanlar akıtılan ve birçok müslümanı sıratı müstakimden ayıran önemli bir konu.Şimdi size sorayım arap toplumunda liderlik,her zaman zaruri ve gerekli bir mesele sayılırdı.

Bu nedenle görüyoruz ki,kabile reisini veya hanedan büyüğünü herkesten öne geçirir,onun izni olmadan bir iş yapmaz ve ona danışmadan bir icraatta bulunmazdı.İslamın gelmesinden sonra Peygamber efendimiz islam devletini kurmasıyla bütün emir ve hükümlere vahiyle nazil olan emirlere uydu.

Tabii olarak Resulullah efendimiz kendisinden sonra bu yüce görevi üstlenecek ümmetin rehberliğini yapacak kişiyi nasıl düşünmemiş olabilir?

Buna göre Peygamber efendimiz bu kadar önemli bir olayı önemsemediği ve hayatta iken nasıl olurda belirtmediği söylenebiliyor?

O linki baktım gadir hadisi dahi anlam değiştirilmiş gibi gösteriliyor o zaman ilk İmam Ali'yi tebrik edip kucaklayan ömer değilmiydi?
Alıntı ile Cevapla