Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Ekim 2007, 21:32   Mesaj No:3

AŞK'ÜL İSLAM

Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Standart Cvp: Ahlaklı yaşamak bir sanat mıdır ?

Ahlak anlayışı, kişilerden kişilere, toplumlardan toplumlara değişir değerli mim_nun ; sana bunun en basit ve somut örneği olarak bizim toplumumuza göre berbat ötesi bir uygulama olarak görülebilecek Bekaret olayını örnek vereyim birkaç ülkeden, Tabii çok uç bir örnek ,hele hele islam ile yoğrulmuş, islam terbiyesi almış insanlarımız bunları duydugunda dahi ordan !!! falan diyebilirler, fakat gerçek... İşte örnekler:

TAZMANYA

Tazmanya ve Avustralya'nın Gipssland bölgesinde yeni evli çiftler, gerdeğe ilk olarak, evlilik töreninin ortasında yere serdikleri bir hasır üzerinde ve bütün konukların gözleri önünde giriyorlar.



TAYVAN

Tayvan yasalarına göre, damadın akraba ya da arkadaşlarından biri, gelinin bekaretini alarak damadı, bu sıkıcı ve istenmeyen görevden kurtarıyor.



GUAM

Guam'da erkekler için değişik bir meslek var. Bu mesleği yapan erkekler, şehir şehir gezerek bakire kızlarla para karşılığı ilişkiye girer ve bekaretlerini bozarlar. Bunun nedeni ise, Guam yasalarına göre bakirelerin evlenmesinin kesinlikle yasaklanmış olması.


KOLOMBİYA

Kolombiya Cali'de, genç kızlar evlenip kocaları ile ilk kez cinsel ilişkide bulunurlarken kızın annesi olayı mutlaka izliyor.





Şimdi hemen tüm forumdaşlarımızdan yuhhhhhhhhhhhhh rezillikkkkkkk gibi cümleler duyacagıma eminim, Bizlere göre ahlaksızlık olan her türlü olay yahut kavram, bambaşka kültürlerde o kadar doğal ve serbest bir şekilde yasalarla korunmuş!!!!! olarak işlemekte ki, karşılaştırmak bile abes.. Ahlakı kişinin içinde yetiştiği kültür ve aldığı eğitim belirlemekte buradan yola çıkarak şunları söyleyebiliyoruz kendi kültürümüze , ahlak anlayışımıza göre:

Bir islam toplumu ile bambaşka kültürlere sahip toplumları karşılaştıramayız değil mi ? Ahlak anlayışı insanın var oluşundan beri toplumları ayakta tutan en önemli dinamiktir.Bu dinamik insan tarafından birçok kez sekteye uğratılmak istenmiş,fakat bu kavram İlahi bir kuvvetle desteklendiği için bu başarılamamıştır.İnancımıza göre dünyaya yüzbinden fazla Peygamber gelmiş ve sekteye uğrayan ahlaki yapılanmayı yeniden düzenlemeye çalışmışlardır.

Bunun nekadar zor bir iş olduğunu Peygamberimizin hayatına bakarak daha iyi anlayabiliriz.Bugün bir insana sigara gibi basit bir alışkanlığı bıraktırmak bile çoğu kez mümkün olmuyor. Halbüki Peygamberler büyük bir topluma çok daha büyük alışkanlıkları bıraktırmak zorunda kalmıştır.Bunun başarılabılmesi için İlahi bir destek şarttı.Bu da peygamberlere verilen mucizelerdi.ama bu bile vicdanı kararmış birçok kişiyi imana getirmeye yetmemiş büyü deyip geçiştirmiştir......


Bakın yüzyıllar öncesinden , eski mısır yazıtlarından kalmış bir "AHLAK" timsali , edeb, haya timsali bir yazıt.. O zamanların toplumu.. Mısır...

"Hiç kimseye kötülük etmedim. Yakınlarımı bahtsızlığa sürüklemedim. Gerçek evinde alçaklık etmedim. Kimseyi gücünün dışında çalıştırmadım. Benim yüzümden kimse korku duymadı, yoksulluk ve acı çekmedi, bahtsız olmadı. Tanrıların kötü gördükleri şeyleri hiçbir zaman yapmadım. Kölelere kötü muamele etmedim ve ettirmedim. Kimseyi aç bırakmadım. Kimseye gözyaşı döktürmedim. Kimseyi öldürmedim ve kimsenin kahpece öldürülmesini emretmedim.

Kimseye yalan söylemedim. Hiçbir utırıcı davranışta bulunmadım. Zina etmedim. Yiyecekleri pahalı ve eksik satmadım. Terazinin dirhemi üzerine hiçbir zaman elimi bastırmadım. Teraziyle tartarken hiçbir zaman hile yapmadım. Süt çocuklarının ağızlarından sütü uzaklaştırmadım. Hayvanları çalmadım. Tanrının kuşlarını avlamadım. Ölmüş balığı tutmadım. Hiçbir arkın suyunu başka yöne çevirmedim. Ben temizim, temizim, temizim..." Ölüler Kitabı (Eski Mısır Yazıtlarından) "


Sanırım, bu cevaplar yeterli olur kanısındayım..

Syglr...
Alıntı ile Cevapla