Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Nisan 2009, 22:45   Mesaj No:1

MERVE DEMİR

Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:MERVE DEMİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5587
Üyelik T.: 05 Aralık 2008
Arkadaşları:14
Cinsiyet:
Memleket:İstanbul
Yaş:35
Mesaj: 2.537
Konular: 2038
Beğenildi:114
Beğendi:0
Takdirleri:270
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Hamile kadın kalp hastası ise yapılması gerekenler

Hamile kadın kalp hastası ise yapılması gerekenler

Hamilelik ve Kalp Sağlığı Kalp hastalıkları günümüzde görülen anne ölümlerinin yüzde 10’undan sorumludur. Ağır kalp-kapak hastalıkları, akciğer damar hipertansiyonu ve kardiyomiyopati gibi durumlarda hamilelik kesinlikle önerilmemektedir.
Hamilelikte kalp ağır bir yük altına girer, hatta altta yatan kalp hastalıklarının da ağırlaşmasına neden olabilir. Hamilelikte kan sayımı düşer, damarlarda dolaşan kan hacmi artar, kalbin pompalama işi ve kalp atım hızı artar. Bu değişiklikler özellikle 28 ile 34. haftalar arasında maksimuma çıkar. Doğum esnasında ise her rahim kasılmasıyla birlikte kalbin pompalama işi yüzde 20 kadar artar. Rahim damarlarından kalbe dönen toplardamar kanı da aynı oranda artar. Özellikle ikinci devre diye adlandırılan ıkınma döneminde bu yük daha belirgindir. Hamilelik bitiminde ise kalpteki değişiklikler ancak 6 hafta sonra normale döner.
Hamilelikte görülen kalp yetmezliği erken doğuma ve bebekte strese neden olabilir. Kalp hastalıklarındaki anne kaybı olasılığı New York Kalp Birliği’nin sınıflaması ile uygunluk göstermektedir. Bu sınıflamaya göre eğer herhangi bir zorlanmayla belirti yoksa klass 1, ancak ağır işlerde belirti varsa klass 2, orta derecede işlerle belirti varsa klass 3 ve en tehlikelisi hafif hareketle veya hareket yoksa bile belirti varsa klass 4 olarak tanımlanır.
ANNE ADAYI KALP HASTASIYSA…
Hamilelik öncesi kalp hastası olan anne adayları mutlaka detaylı bir kardiyolojik muayenelerden geçmeli ve kalp hastalığının hamilelik stresini kaldırabilecek durumda olduğuna karar verilirse hamilelik düşünülmelidir. Klass 3 ve 4 grubuna girme olasılığı olan kadınlarda ise hamilelik hem anne hem de bebek hayatını tehlikeye sokabilir.
Hamilelikte anne adayının hem kadın doğum uzmanı hem de kardiyolog ile beraber takibi yapılmalıdır. Özellikle hamileliğin 28 ile 34. haftalarında kalp yükü çok artacağı için kontroller sıklaştırılmalıdır. Kalp hastalıklarında erken doğum riski yüksek olduğundan bu dönemlerde yatak istirahatine önem verilmelidir. Ağır durumlarda ise öncelikle kalp rahatsızlığı tedavi edilmeli ve sonra doğum düşünülmelidir.
Vaginal doğumda özellikle ıkınma döneminde kalp zorlanacağı için, gerekirse vakum veya forseps denen aletlerle yardım edilerek annenin ıkınması önlenmelidir. Sezaryen kararı verildiyse detaylı bir anestezi muayenesi sonrası özellikle kardiyoloji yoğun bakımı bulunan bir hastanede doğum planlanmalıdır.
Özellikle kalp kapak hastalıkları olan anne adaylarında doğum esnasında kalp kapaklarının iltihaplanması (endokardit) için tedbir alınmalı ve doğumdan önce ve sonra yapılacak antibiyotik tedavileri ihmal edilmemelidir.
Makalenin Kaynağı: Op. Dr. Hüseyin MUTLU - anneoluncaanladim.com
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi MERVE DEMİR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN ülke tv Canlı... Videolar/Slaytlar Medine-web 1 2760 22 Ağustos 2013 23:41
İran Emperyalizmi Makale ve Köşe Yazıları Medine-web 6 3368 26 Ocak 2013 21:53
gerekli gereksiz bir şiir.. Makale ve Köşe Yazıları MERVE DEMİR 0 3101 06 Aralık 2012 09:48
olmamış kayınbiradere mektup :) Komik Paylaşımlar Allahın kulu_ 10 6992 03 Kasım 2012 22:19
İslamın kurtuluşu bilinçlenme ile mümkündür Makale ve Köşe Yazıları Esadullah 11 6447 02 Ekim 2012 20:16