Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Ekim 2007, 22:41   Mesaj No:2

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.985
Konular: 339
Beğenildi:1163
Beğendi:331
Takdirleri:7539
Takdir Et:
Standart Cvp: Şu kadından uzak dur! Şu kadınla da hayatını kur !

Mutlu aile nasıl olmalı?
İslamda evlilik erkekle kadın arasındaki mübarek bir sözleşme olup ancak bu sözleşme ile her ikisi birbirlerine helal olmaktadır.
Birbirlerini severek, birbirleriyle yardımlaşarak, kaynaşarak ve birbirlerine hoşgörülü davranarak devam edecek uzun hayat yolculuğuna bu vesileyle başlarlar. Erkek ve kadın birbiriyle huzura kavuşur.
Eşinin yanında sükûnet, ünsiyet, güven, huzur ve hayatın lezzetini duyar.
Kuran-ı Kerim erkekle kadın arasındaki bu yüce meşru ilişkiyi sevgi, ülfet, itimat, anlayış ve rahmet taneciklerinin muhabbet, saadet, tebessüm ve nimet kokularının yayıldığı gayet parlak ve şeffaf bir tasvirle canlandırmaktadır: “Siz kendi cinsinizden kendileriyle huzura kavuşacağınız eşler yaratması ve aranızda sevgi ve merhameti varetmesi Onun kudretinin alametlerindendir(Rum:21.)
Aslında bu Allahın iki Müslüman eş arasında meydana getirdiği en kuvvetli Rabbani bir bağdır. Böylece eşler sevgi, karşılıklı anlayış, yardımlaşma ve karşılıklı iyilikseverlik duygularıyla kaynaşırlar ve İslam ailesini kurarlar.
İslam ailesi Hak yolda yürüyen İslam toplumunun binasındaki sağlam bir tuğladır. Bunu meydana getiren fertler elbette üretici ve yapıcı, iyilik ve takva üzerine işbirliği içinde salih amellerde yarışan ve gayret eden kimseler olacaktırlar.
Saliha bir hanım İslam ailesinin ana direği, bu ailenin sağlam bir köşetaşı ve güçlü bir temelidir.
Nitekim Peygamber Efendimiz şöyle buyurmaktadır:
“Dünya bir maddi varlıktır,dünyanın en değerli varlığı da saliha hanımdır”(Müslim)
Gerçekten saliha hanım Allah tarafından erkeğe verilen en büyük nimettir. Zira erkek hayatın sıkıntılarını, dertlerini ve yorgunluklarını eşinin yanında unutur. Erkek hanımın yanında rahata huzura, sükunete ve insanın hayatında benzeri bulamayacağı bir saadete kavuşur.
O halde kadın hayatta nasıl en değerli bir varlık olabilir? Nasıl başarılı bir eş olabilir? Kadınlığının yüceliği ile birlikte sevilen takdir edilen ve değer verilen bir kimse nasıl olabilir?
notlar..
Alıntı ile Cevapla