Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Nisan 2009, 12:52   Mesaj No:4

NUR

Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:NUR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 127
Üyelik T.: 10 Eylül 2007
Arkadaşları:4
Cinsiyet:
Memleket:ankara
Yaş:31
Mesaj: 1.805
Konular: 527
Beğenildi:30
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart RE: 3. HAFTANIN KONUSU KUTLU DOĞUMU ANLAMAK

ben konunun ''anlamak'' kısmına değinmek istiyorum.Peygamber efendimizi sevmek demiyorum.O'nu anlamak...Çünkü hepimiz imanımız gereği O'nu anamızdan/babamızdan/çocuğundan ve dünyadaki her şeyden daha fazla sevmeliyiz.

Peki anlamadan sevmek olur mu?Mesele burada galiba....veya bilmeden , tanımadan sevmek? O'nu her daim sevdiğini söyleyip, ismi geçtiğinde ürperen kalpler acaba O'nu anlayarak mı seviyor, yoksa sevmiş olmak için mi seviyor?Allah katında ise O'nu hem sevip hem anlamak en makbul olanıdır.

Anlamaktan ne anladığımızda tartışılır...Örneğin bazıları peygamber efendimiizn zevaid sünnetlerini yaşamının amacı kabul etmiş, gerçekten uyması gereken sünnetlerinden çook ötelerde bir hayat sürüyor.Elbette O'nun sünnetinin her çeşidini yapmaya gayret edeceğiz, ama fiili ve kavli sünnetlerine ayrı bir önem vermemiz gerekir.Örneğin yemeğine tuzla başlayıp , tesbihi elinden düşürmeyip peygamber efendimize salatlar selamlar getirip sonra yalan konuşan, verdiği sözde durmayan insanlar yadsıyamayacağımız kadar çoktur.Yani Onun sünnetini yaşamak , hayatımızla bütünleşmediği sürece bence O'nu gerçekten sevdiğimizi de söyleyemeyiz.

devam edelim inşallah..
__________________
EN GÜZEL AŞK: ALLAH!
Alıntı ile Cevapla