Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Nisan 2009, 19:23   Mesaj No:5

Emekdar Üye

Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:47
Mesaj: 4.081
Konular: 315
Beğenildi:48
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart RE: 3. HAFTANIN KONUSU KUTLU DOĞUMU ANLAMAK

[quote=
5-23 yıllık nubuvette dünyanın en vahşi kavmini en medeni kavmine çevirmeyi başaran sır neydi ? kızını diri diri gömen ömeri,faruk yapan neydi ? 23 yıl gibi kısacık bir zamanda dünyayı uyandıran,düşmanları tarafından bile sevilen sır neydi sizce ?
[/quote]

Resulullah'ın (s.a.v) siyasal ve sosyal açıdan her yerden ümidinin kesildiği şartlar altında, şartların tamamen aleyhinde olduğu durumlarda, muzaffer olmasına dair hiç bir zayıf ihtimalin bulunmadığı koşullarda bile kendini kaybetmemesiydi. Resulullah'ın (s.a.v) iradesi, asla ve bir zerre dahi sarsılmayan bir dağ gibiydi. Bu yirmi üç yıl süresince Peygamberin ruhi gücü gerçekten çok ilginçti.Bu güçü imanından aldığı kuvvet ile, O asırdaki topluma,El Emin ismiyle kendini kabullendiren en üstün ahlak sahibi,Canlı bir Kuran örneği olarak o azgın topluma hak ve batılı ayırdetme adına öncelikle kendi hayatına öncelikle aktardıktan sonra anlatmıştır.

"Ey iman edenler, yapmayacağınız şeyi niçin söylüyorsunuz? Yapmayacağınız şeyleri söylemeniz, Allah katında büyük bir gazap nedenidir." (Saf Suresi, 2-3)

Bu Ayeti kerimenin özünü kavrayarak insanlara tebliğ görevini, en üstün şekilde yerine getirmiştir.bize düşen onun çizgisinde aynı ölçülere uyarak tebliğ görevini devam ettirmektir.
Alıntı ile Cevapla