Konu Başlıkları: Bilenler Cevaplasın...
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Ekim 2007, 16:24   Mesaj No:11

Faruk

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Faruk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 254
Üyelik T.: 26 Eylül 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 144
Konular: 4
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Bilenler Cevaplasın...

işi sünnet olarak ele alalım:
bir kişi hangi hakla diğer kişi nin ibadetine engel olabilir.ve hangi kişi efendimiz sav in sünnet inden vazgeçirmeye çalışabilir.ve hangi aklı selim buna uyabilir ?
el cevap : nefs sahibi
sünnetimden yüz çeviren benden değildir denmiş ve bunu kendisine itaat etmek farz kılınan peygamber demişse ..o nun verdiğini kayıtsız alın ,onda sizin için güzel örnekler vardır.eğer hakikatte beni seviyolarsa deki bana tabi olunki allah ta sizi sevsin günahlarınızı bağışlasın ,şüphesiz sen yüce bir ahlak üzeresin,o heva ve hevesinden konuşmaz vahyolunanı konuşur vs vs denmişse o nun sav . her yaptığı bizlere en güzel örnektir ve yapmamız şarttır..nefsten veya tembellikten yapamayabiliriz bu ayrı ama asla o nun sünnetlerini nehyetmeye helede nefsani bir heves için asla hakkımız ,cürmümüz haddimiz yok.ister kişi eşin olsun ister baba ister evlat.münkerde itaat yoktur.
zaten hakiki manada saliha olan hatun bunu istemez tam aksi seve seve kabul eder.
ki benim şahsi kanaatim bir şeyi efendimiz sav yapmışsa o şeyin kişiye yakışmaması imkansızdır.benim tek önderim ve örnek alacağım o dur.
birde , zevklerimizi isteklerimizi nefsimize göre değilde islama göre şekillendirmeliyiz.iş bu halde olursa sorun zaten kalmaz.
..
sakal ayrıca asla iğrenç değildir.helede pis asla.
(ama pis pis traşsız peşmürde olanlar var..bunlar kastedilmişse buna sav efendimizde zaten müsade etmemiştir bende sevmem )
selametle efem
Alıntı ile Cevapla