Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Nisan 2009, 09:20   Mesaj No:1

MERVE DEMİR

Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:MERVE DEMİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5587
Üyelik T.: 05 Aralık 2008
Arkadaşları:14
Cinsiyet:
Memleket:İstanbul
Yaş:35
Mesaj: 2.537
Konular: 2038
Beğenildi:114
Beğendi:0
Takdirleri:270
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Ergenekon Terör Örgütü İle İlgili Yazarlardan İktibas Yazılar

Ergenekon Terör Örgütü İle İlgili Yazarlardan İktibas Yazılar

Baykal artık, “avukatlık”tan “savcı”lığa geçmeli!
Ali İhsan KARAHASANOĞLU

İlk iddia edildiğinde gülüyorlardı: “Haah hah ha! Danıştay cinayetini de Ergenekoncular işlemiş! Kimbilir yakında Sivas'ı, Maraş'ı da Ergenekon'a yüklerler!” diye..

Ama bugün öyle görünüyor ki; gidişat tam da o yönde.. Düne kadar gülünen bazı iddialar, şimdi yargı tarafından tescillenerek, parça parça önümüze konuluyor!
Bakın bundan daha 9 ay önce, 15 Temmuz 2008 tarihinde Deniz Baykal, ilk Ergenekon iddianamesi açıklandığında ne diyordu: “Başsavcımız bizi uyarıyor, 'Bu terör iddianamesi ama sizin bildiğinizden değil, başka bir terör' diyor. Bu başka terörün ne olduğunu göreceğiz, bir süre sonra anlayacağız.”
Baykal'ın o tarihteki; alaycı, “görürüz bakalım”cı bakışla yaptığı ilk yorum bu!..
Kendine çok güveniyor olmalı ki; sonrasında da şu ifadeleri kullanıyor Sayın Baykal: “Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Danıştay'a yönelik saldırıyla ilgili dava sürecinde, bir yazıyla Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılıktan, iddialara ilişkin belgeleri isteyerek inceledi. Mahkeme, Danıştay davası sanıklarıyla Ergenekon soruşturması arasında 'Suç vasfını, sanıkların hukuki durumunu ya da sübutu etkileyecek biçimde bir bağlantı tespit edilemediği, bu nedenle hazırlık soruşturmasının sonucunun beklenilmesine gerek duyulmadığı' yönünde karar verdi..”
Sayın Baykal, uzun uzun anlattığı o malûm kararın nasıl verildiğini bilmiyormuş gibi, bu ifadeleri kullanıyordu.. Hem Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin “Danıştay cinayeti ile Ergenekon arasında bir bağ yoktur” kararını destekliyor, hem de bu vesile ile Ergenekon iddianamesinin boş olduğunu ima ediyordu..
Daha fazlasını da söylüyordu Baykal: “Hukuk, Danıştay cinayetinin bugün Ergenekon kapsamında gözaltına alınan insanların sorumluluğu altında işlendiğini kanıtlar ise, bu fevkalade önemlidir. Eğer böyle bir şey varsa bilelim.”
Evet 9 ay sonra geldiğimiz noktada, tam da DenizBaykal'ın söylediği konu ispatlandı..
Nasıl oldu bu?
Önce Baykal'ın hatırlattığı Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin “Ergenekon ile Danıştay cinayeti arasında bağ yoktur” kararı için, Yargıtay Başsavcılığı bozma talep etti.
Yargıtay 9. Ceza Dairesi bu kararı oybirliği ile bozdu ve “aradaki bağlantı sebebi ile davalar birleştirilmeli” dedi!
Ve dün de, daha önce “Ergenekon'dan Danıştay'a bir yol yok.Bunlar yakıştırma” diyen Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin bozma kararına uydu!
Bu ne demek?
Artık, “Danıştay cinayetinin Ergenekon davası ile birlikte görülmesi gerektiği, aralarında çok ciddi bir bağ olduğu kesinleşti” demektir.
Yargısal açıdan, “Ergenekon ile Danıştay cinayeti bağı”, dün itibariyle kesin olarak kurulmuştur..
Ne diyordu 9 ay önce Baykal?
Şöyle diyordu: “Hukuk, Danıştay cinayetinin bugün Ergenekon kapsamında gözaltına alınan insanların sorumluluğu altında işlendiğini kanıtlar ise, bu fevkalade önemlidir.”
Haydi Sayın Baykal.. Sizin 9 ay önce “Fevkalade önemlidir” dediğiniz o olay gerçekleşti..
Şimdi ne yapacaksınız bakalım!..
Hayır, “Biz haklı çıktık, gelin elimizi öpün” diyecek değiliz.
Ama lütfen, düne kadar farklı bir senaryo üzerinden yaptığınız hakaretleri, bir gözden geçirin. Gözden geçirin ve muhataplarından bir özür dileyin..
Tahkir ettiğiniz, katil ilan ettiğiniz, yargı makamlarının da yanlış kararlar vermesi için hedef tahtasına oturttuğunuz insanlardan helâllik isteyin!
“Fevkalade önemlidir” sözünün gereğini yapın!.
“Fevkalade önemli” ise, buyurun bugünden tezi yok, bu olayın arkasında neler olduğunu, kendi sözcüleriniz vasıtası ile kamuoyu gündemine taşımaya başlayın.. Darbecilerin neler yaptıklarını (eğer siz de onlarla birlikte hareket etmiyor idiyseniz), çıkıp açıklayın, deşifre edin, onları kamuoyu önünde mahkûm edin..
Dün yargı henüz bağlantı kararını vermeden önce, “Bağ varsa, fevkalade önemli. Ama bağ yok ki.. Yargı böyle bir karar vermedi” diye görüş açıkladı iseniz, bugün yargının, “olmadığını ileri sürdüğünüz kararı” çıkınca, artık bir söylem değişikliğine de gitmeniz gerekir!
“Düne kadar Ergenekon'un avukatı idim. Ama Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bu kararından sonra, artık bu davanın savcısıyım” deyin!
Danıştay cinayetinden dolayı, samimi olarak üzüntü duydu iseniz, buyurun “avukatlık”tan “savcı”lığa geçtiğinizi deklare ediniz!
Etmezseniz, tüm söyleminizin demagoji olduğu, birer palavra olduğu, bir defa daha ortaya çıkmış olacak.. Benden söylemesi..
Takdir sizin!

Vakit
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi MERVE DEMİR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN ülke tv Canlı... Videolar/Slaytlar Medine-web 1 2764 22 Ağustos 2013 23:41
İran Emperyalizmi Makale ve Köşe Yazıları Medine-web 6 3381 26 Ocak 2013 21:53
gerekli gereksiz bir şiir.. Makale ve Köşe Yazıları MERVE DEMİR 0 3111 06 Aralık 2012 09:48
olmamış kayınbiradere mektup :) Komik Paylaşımlar Allahın kulu_ 10 7026 03 Kasım 2012 22:19
İslamın kurtuluşu bilinçlenme ile mümkündür Makale ve Köşe Yazıları Esadullah 11 6487 02 Ekim 2012 20:16