Konu Başlıkları: Ey Osmanlı!
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Nisan 2009, 13:14   Mesaj No:4

KuM TaNeSi

Medineweb Emekdarı
KuM TaNeSi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KuM TaNeSi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5998
Üyelik T.: 02 Ocak 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:40
Mesaj: 1.956
Konular: 886
Beğenildi:21
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart RE: Ey Osmanlı!

Sen O’nu sevdiğin gibi; O’nun sevdiklerini de seviyordun. O neye düşkünse sen de ona düşkündün. O Alemlerin Rahmeti Medine’de yüzünü Kudüs’e dönüp namaz kılarken gönlünün asıl kıblesi olan mekanı özlediği gibi buraları da özlememesi düşünülemezdi. Sen de orayı ve orasıyla ilgili her şeyi çok seviyordun. Her sene bu kutsal evin örtüsünü İstanbul’da bizzat altın yaldızlarla hazırlıyor Süme Alayları ile oralara gönderiyordun. Bir önceki örtüyü de Allah’ın evine tam bir sene dokundu” diyerek kutsal sayıyor en değer verdiğin mekanların baş köşesine asıyordun. Bugün hangi selahaddin Camiine girsek duvarlarında senin eserin bir mübarek bez görülüyor. Ve senin ona muhabbetin karşısında iki büklüm oluyoruz; Sadece örtü mü? Hayır değil. Sen oraların taşına bile hayrandın. Kabe’nin köşesinde duran Hacer’ül Esved’i sırf peygamber öptü diye korumuş etrafını altınla kaplamıştın. Bu kaplama esnasında taşın küçük bir parçası kırılmıştı. Sen o taş parçasını eller üzerinde dualarla İstanbul’a kadar getirmiş Camilerinin ve türbelerinin kapılarına koydurmuştun. Bugün Kanunu Sultan Süleyman Han Hazretlerinin türbesi ve Sokulu Mehmet Paşa Camisinin kapısının üzerine bakıp ta kara bir taşı altın çerçeveler içinde orada görünce hayran olduğun değerlere sahip çıkamadığını görüyor ve utancımızdan yerin dibine geçiyoruz.
Evet Sen çok müşfiktin sen çok vefalıyıdn sen o güzeller güzeli Peygamberimizi en iyi anlayanlardandın. Sen O’nu çok sevdin ve bu anlattıklarımız gibi daha nice güzelliği O’nun adına sergiledin. Başta da söylediğimizi gibi değer verene elbette değer verilecektir. Korumaya çalışna korunacaktır. Seven sevilecek. Muhabbet duyana muhabbet duyulacaktı. Elbette ki seni unutmadı seni çok sevdi. Ve ne zaman ki sen O’nun O ağızlara tat güzel adını anarak O’nu çağırdın O hemen senin yanında oldu.
Örnek mi istiyorsun Ulubatlı surların en yükseğine tırmanmış ve burçlara sancağı dikmişti. Kanlar içinde gözlerini ötelere açmak üzere iken; tebessüm ediyordu. Sen O’na neden tebessüm ettiğini sormuştun. O da sana Peygamberimizi az önce surlarda gezerken gördüğünü söylemişti. O güzeller güzeli o gün seni yalnız bırakmamıştı.
Alıntı ile Cevapla