Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Mayıs 2009, 19:47   Mesaj No:8

Muvahhid

Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Muvahhid isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 7913
Üyelik T.: 24 Nisan 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 16
Konular: 2
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: DİNLER ARASI DİYALOG=ÇAĞDAŞ BİR FİTNE HAREKETİ

Belirli kaynaklarda söylenmiş olması bu diyaloğu haklı çıkarmak için sebep olamaz o kadar bağlayıcı olmayabailir neden diyeceksin Allahın apaçık ayetleri varken üstadlar benim için ikinci planda kalır bağlayıcı olamaz.Tek bağlayıcı üstad benim için Kur'an'ın ilahi mesajıdır.

Kurani Kerim'de Yahudi ve Hiristiyanlarin batıl iddialarına çok veciz ve susturucu cevaplar vardir. iste bunlardan bazilari:

Yahudiler cennetin kendilerine has oldugunu iddia ediyorlar. Kuran onlara şöyle cevap veriyor: " De ki: Ahiret yurdu diger insanlara ait olmayip Allah tarafindan size has kılınmış ise, ölümü isteyiniz. Fakat onlar ellerinin yaptiklarindan dolayi (yani günahlari sebebiyle) ölümü asla istemeyeceklerdir. Allah zalimleri bilendir." (Bakara, 94-95)

Gerçekten de peygamber katili olan bu hain millet, bütün milletler içerisinde hayat sevgisi ve ölüm korkusuyla en meşhur olanıdır.

Yahudi ve Hristiyanlar kendilerini Allah'ın seçkin kulları olarak görürler. Kuran onlarin bu batıl iddialarini söyle cevaplandırıyor: De ki O halde günahlarınızdan dolayı Allah size niye azap ediyor? (Mâide, 18)

Yahudi ve Hıristiyanlar Hz. İbrahim bizdendi iddiasindalar. Kuran onları şöyle susturuyor Ey ehli kitab ibrahim hakkinda niçin çekisiyorsunuz? Halbuki hem Tevrat, hem İncil ondan sonra indi. Aklınızı kullanmıyor musunuz?" (Ali imran, 65).



Ey iman edenler!.. (Din kardeşiniz olan) müminleri bırakıp da (münafıklar gibi) kafirleri dost edinmeyiniz. İster misiniz ki, (kafirleri dost edinmeniz sebebiyle) Allah'a kendi aleyhinize apaçık bir belge,bürhan kılasınız.Nisa 144Bu mübarek Ayeti kerime, Müslümanları ikaz etmektedir. Kendi mukaddes dinlerine düşman olup, bu yüzden ebediyen azap görecek olan kafirleri ve münafıkları dost tutmamalarını kendilerine ihtar buyurmaktadır. Ve bu ilahi ihtar, başta Bakara, Ali İmran, Nisa ve Maide surelerinde olmak üzere birçok ayetlerde tekrarlanmıştır ki müminleri, münafıkların ahlakı ile ahlaklanmaktan nehyetmektedir. Çünkü münafıklar, kafirlerle dostluk kurmuşlardır. Binaenaleyh müminleri bırakıp, kafirlerle dostluk kurmak, münafıklığın açık bir delilidir.

Şimdi dikkat ederseniz dinler! arası diyaloğ ismi ile ortaya çıkan kesimleri gazze cihadında gördük, Hani dinler arası diyaloğdu orda ezilen aç bırakılan zulüm edilen,hunharca katledilen din mensupları için diyaloğ nerdeydi!!!!!!Kafirler tek yumruk olmuş iken Müslüman! yöneticiler onların yardakçılığı ile meşkuldü,

Müslümanlar olarak fes olmuş dinler ile diyaloğa önem verdiğimiz kadar Ümmet arası diyaloğa daha önem vermemiz gerekir.
Alıntı ile Cevapla