Konu Başlıkları: BİZZAT TANRI GELSE...
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Mayıs 2009, 12:26   Mesaj No:2

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart RE: BİZZAT TANRI GELSE...

Bu tür konulara öncelikle imani açıdan bakmak gerekir yoksa fikirsel veyahut birini atma birini tutmak babında bakılırsa çözümsüzlük devam eder:

Bizler müminler olarak kendi aramızda Allahın ayetleri olarak insanları görebilirsek! ve bu birlikteliği ALLAH adına farklılıkları öncelikle kendi aramızda halledebilirsek sorun kalmaz:

Günah işlemenin bir kişiyi imandan çıkarmayacağı şu ayetten anlaşılabilir Eğer müminlerden iki grup birbirleriyle savaşırlarsa aralarını düzeltin. Eğer biri diğerine saldırırsa, Allah'ın buyruğuna dönünceye kadar saldırgan tarafla savaşın. Eğer (saldırıdan) dönerse aralarını adaletle düzeltin ve (her işte) adaletli davranın. Şüphesiz ki Allah, adil davrananları sever.(42) ayetinde,

Müminlerin birbirleriyle savaşması günah olmasına rağmen, Yüce Allah onları "mümin" olarak nitelemiştir.

Bir başka ayette de Yüce Allah Ey iman edenler! Samimi bir tövbe ile Allah'a dönün buyurmuş, günah işleyenlere İman edenler kelimesiyle hitap etmiştir. Günahkar bir kimse, günah işlemeyi helal olarak görmediği müddetçe mümindir.

Hz Peygamber'in(s.a.v), bir müslümanı işlediği günah nedeniyle imana davet ettiği bize aktarılmamıştır. Ancak işlenen günahlar, imanı yok etmese de, hiç yıpratmayacağını söylemek mümkün değildir. Ayrıca şunu da bilmek gerekir ki mümin olabilmek için İslamın tamamına inanmak gerekirken, kafir olmak için İslamın tamamına inkar etmeye gerek yoktur. Çünkü İslamın bir hükmünü reddetmek bir kişinin İslamdan çıkması için yeterlidir.

Kanayan bir yara tedavi edilmediği zaman kangren haline dönüşebiliyorsa,Analar Babalar Feryat ediyorsa Hakikat penceresinden bakacak olursak öylede bakmak zorundayız müslüman olarak:Ölenlere şu gözle bir bakalım ölenin ve öldürülenlerin aile yapısına bir bakın bunlar kim İki kesiminde ana ve babaları Müslüman ee o zaman iki kesiminde ailevi yapıları müslümansa neden bu kavga nedenine en basit baksak bile emperyalist zalimlerin oyunu olduğunu apaçık görürüz.Apo denilmiş bana göre zalim biridir yaptığı icraatlardan dolayı ama eğer çözüm onunla olacaksa buyursunlarda bizde huzura kavuşalım:Lütfen bu yazdıklarımı kimse bir taraflara çekmesin .Şahsım adına kanayan bu yaranın bitirilmesi en çok beni sevindirecektir bitsin artık anaların feryadları vs.Yıkmak çok kolaydır ama önemli olan yapıcı olabilmeyi başarabilmektir.
Alıntı ile Cevapla