Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Mayıs 2009, 21:01   Mesaj No:11

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart RE: 7.haftanın Konusu " Allah'ın İslamı"

4-gelenekçilik duyumculuk rüyacılık kerametçilik şeyhcilik islamın neresindedir..? ve islamın bunlara bakışı nedir ?

Gelenekçilik,Duyumculuk, konusunu Atalar anlayışında vermiştik

Kerametçilik,Şeyhçilik konularına bakalım:
Allahın emir ve yasaklarına uyan ve Allah'ı canı gönülden sevip tam bir teslimiyetle boyun eğen bağlanan her kul Allah'ın velisidir. Velilik belirli kesimlerin tekelinde olmayıp,bu inançla hayatını sürdüren her Müminin sahip olabileceği bir erdemdir.

Bu kavramı kişilere has bir özellik olarak görmek bu özelliği taşıyor diye onlara olağanüstü şeyler atfetmek onları putlaştırmadır, Allah'ın İslamı dışındadır ve olağanüstü görmeler bir kuruntudan ibarettir.

Kuruntu dinde ölçü olamaz. Nitekim bu tür yaklaşımlar Kuran tarafından reddedilmektedir.Peygamber efendimiz dahil hiçbir kimse gaybı bilememektedir Yalnız Allah'ın bilgisi dahilindedir .Bu gerçeği görmek istemeyenler veli olduğunu iddia ettikleri bazılarının geleceği gördüklerini, ve velilik kavramını ne kadar yanlış değerlendirdiklerini, en açık örneğidir.

Allah'u Teala Kuran'i Kerimde ,Allah'ın Kitabına ve Elçisine bağlanmayı,kurtuluşun yolu olarak bildirmiştir. Bu İkazlara rağmen vahyin kaynağından bi haber kimseler ölü veya diri insanlardan, falcılardan, muskacılardan, şeyhlerden, mürşidlerden,vs kimselerde yardım beklemeleri ne kadar vahyin kaynağından uzak kalmışlığın göstergesidir. Ve bu kimseler kendilerini kurtarabilmişlermi bide başkalarına yardım etsinler?


Allah, iman edenlerin velisidir. Onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. İnkar edenlerin velileri de tağuttur, onları aydınlıktan karanlıklara çıkarırlar. İşte onlar cehennemliklerdir. Orada ebedi olarak kalırlar.(Bakara 257)

Sizin veliniz yalnızca Allah, O'nun Resulü ve namaz kılan, zekat veren ve rüku eden müminlerdir (Maide 55)

Ey iman edenler! Eğer babalarınız ve kardeşleriniz imana karşılık küfürden hoşlanıyorlarsa, onları veliler (dost) edinmeyiniz. Sizden her kim onları veli (dost) edinirse işte onlar da zalimlerin ta kendileridir (Tevbe 23)

Allah aşkına Allah bizlere bu dini,bu kadar apaçık sunmuşken başka şeylere yönelmek ne fayda sağlıyor Akledip doğruyu eğriyi ayırd edemiyoruzmu?İnsanı hayvandan ayıran özelliği nerde kalıyor o zaman?Herkes benim şeyhim benim cemaatim benim benim diyor Ama Yüce Allah hiçbir zaman ben değil biz demiştir.
Alıntı ile Cevapla