Konu Başlıkları: Allah nasıl anlatılmalı?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Mayıs 2009, 23:05   Mesaj No:3

nuryuzlum

Medineweb Aktif Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:nuryuzlum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5807
Üyelik T.: 24 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 153
Konular: 68
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart RE: Allah nasıl anlatılmalı?

Bu bakımdan, Allah inancı sağlam olmayanlar, satanist bile olmaktadırlar. “Yani tam aksi kutupta yer alıp, Allah'a kul olmak yerine; Şeytan'ın kölesi olmayı seçebiliyorlar.”
Bu tavrın anlamı ise, içindeki manevi yangını söndürmek için, ateşe koşmak ve büsbütün yanmaktır. Ya da susuz kalmış kişinin, susuzluğunu deniz suyu ile gidermeye uğraşmasıdır.
Çünkü her şey, hepimiz O'nun eseri ve sanatıyız. Bizi yoktan var eden O'dur. Bizim yoklukta kalmamızı istememiş, var etmiştir. Hem de varlığın en üstünü, en şereflisi yapmış, mükafat üstüne mükafat sunmuştur:
Hem insan olarak yaratmış, hem de kendisini tanımamızı nasip etmiştir.

* * *
Bizi sevgisinden sevgisiyle yarattığını, hem yapımızda ve yaratılışımızda göstermiş; hem de diğer bütün yarattıklarını bizim hizmetimize vererek göstermiştir.
Her şey bizim için... Bizim daha iyi yaşamamız, daha çok rahat etmemiz için yaratılmış ve hazırlanmıştır. Bu dünya, tam insana göre. İnsanın rahat etmesi için her şey hazırlanmış. İnsan da, dünyaya göre yaratılmış. Dünyaya uygun ve uyumlu yaşaması için gerekli bütün cihazlarla donatılmıştır. İnsan, kendi aklının alamayacağı kadar kendine göre, yapısına uygun; düzenli ve rahat bir dünya bulmuştur. Eğer böyle bir dünya hazırlanıp sunulmasaydı, insan nasıl bulabilirdi ?..

* * *
İnsan, en üstün nasıl olunursa, öyle yaratılmıştır.
Her organıyla müthiş, muazzam ve olağanüstü sanatlıdır.
Özellikle de, bu büyük ikramların kıymetini anlayacak, bunların bilincine varacak bir zeka ve akıl sahibi kılınmıştır...
Bütün bu uyum, düzen ve ahenk, kendi kendine olabilir mi? İnsanın ve kainatın yaratılışındaki muazzam güzellikler tesadüfen olabilir mi? Ya da tabiatın kendisi, yaratıcı mıdır?

* * *
Dünya, insanın evidir. Bu sebeble, en üstün varlık olan insanın rahatına en uygun biçimde yaratılmıştır. Kainat, herşeyin insan için hazırlandığını adeta haykırmakta ve açık açık göstermektedir.
Herşey insan için ise, insan kim için olacaktır?
Elbette insan, herşeyi emrine ve hizmetine veren için olacaktır. Hayatının merkezinde, herşeyi Yaratan olmalıdır. O yüce Yaratıcı'nın emri doğrultusunda yaşamak, hayatının tek gayesi haline gelmelidir.
Alıntı ile Cevapla