Konu Başlıkları: BİR AYET BİR YORUM
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Mayıs 2009, 22:25   Mesaj No:35

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart re: BİR AYET BİR YORUM

Kim İslam’dan başka bir din ararsa, ondan (bu din) asla kabul olunmaz ve o, ahirette de en büyük zarara uğrayanlardandır. (Ali İmran 85)

Günümüzde, insanların, vicdanlarında inanıp kabul ettikleri din ile yaşantılarında, hükümlerine teslim oldukları din aynı değildir.
Her zaman inandıklarını ifade ettikleri Allah'ın İslamını vicdanlarına hapseden günümüz müslümanlarının çoğu, Günlük yaşantılarında Allah'tan başka rabblerin! emirlerine ve hükümlerine teslim olmaktadırlar.

Günümüz müslümanlarının içine düştüğü en büyük tehlike, Allah'ın islamı'nı günlük yaşantılarında yaşayamamalarıdır. bir yandan mü'min ve müslüman olduklarını söylerlerken, diğer yandan da Allah'ın emir ve yasaklarını bir tarafa bırakarak çeşitli beşeri ideolojiler ve rehber edindikleri önderlerinin emirlerine uyarlar.

O rehber edindiklerinin beşeri hükümlerine gönüllü olarak itaat ederler, böylece Allah'ın İslamı dışında bir din edinmiş olurlar.

Ülkemizde bir din yaygınlaştırılıyor her yönüyle, özellikle yönetimsel olarak başka bir din, tepkisiz laik müslümanlık (!) Allah'a inanan, ama tağuta itaattan ayrılmayan, Allah'a inanan ve tağutların ilke ve hükümlerini kabul ettiğini ifade eden, hakla batılın karıştığı bir din!

Oysa Allah'ın İslamı,tüm batılve şirke meyil verecek düşüncelerin karşısında olan bir dindir,inançta La ila he illallah ,davranışta insanları birleştiricidir,konuşmakla anlatılacak bir din değil, eylem ile yaşanan bir dindir, şimdiki özgürlük getirdiklerini iddia edenlerin özgürlük anlayışı olan din değil,yapıcı ve onarıcı bi dindir süreklilik ifade eder,
insanları avlayan ağına düşüren değil birleştirip bütünleştiren bir bağdır

Müslümanların bu kadar bölünmeleri dinlerinden değil, dinlerini öğrenmeyi İlahi Kaynak Olan Kuran'dan öğrenmeyip ihmal etmelerindendir. Dini çıkarcıların, bağnazların,hurafelerin bidatlerin vs okuduğunu anlamayan cahillerin ve dindar geçinen kesimlerin tekelinden kurtaramayışlarındandır.

Bu tür din anlayışları hem dünyamıza hemde ahiretimize malolabilmektedir.....
Alıntı ile Cevapla