Konu Başlıkları: BİR AYET BİR YORUM
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Mayıs 2009, 17:50   Mesaj No:46

NUR

Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:NUR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 127
Üyelik T.: 10 Eylül 2007
Arkadaşları:4
Cinsiyet:
Memleket:ankara
Yaş:31
Mesaj: 1.805
Konular: 527
Beğenildi:30
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart re: BİR AYET BİR YORUM

1-Ayet-i kerime tesettür farzının delilidir.(Nur 31 ve Ahzab 59.)Müslüman biri kem küm edip, tesettür hakkında ileri geri konuşunca dellilleri bu ayetlerdir.

2-Bu ayet-i kerime tesettürün sınırlarını çizdiği gibi müslüman bir kadının mahremi olup olmayan kişileri de belirtir.

...Cazibe ve güzelliklerini kocalarından, babalarından, kayınpederlerinden, oğullarından, üvey oğullarından, kardeşlerinden, erkek kardeşlerinin ya da kız kardeşlerinin oğullarından, kendi evlerindeki kadınlardan, yahut yasal olarak sahip oldukları kimselerden, yahut kendilerine bağlı olup cinsel isteklerden yoksun bulunan erkeklerden, ya da kadınların mahrem yerlerinin henüz farkında olmayan çocuklardan başka kimsenin önünde açığa vurmasınlar...

Yukarıda sayılan gruplar dışındaki tüm erkekler kadının mahremidir.Toplumumuzda nikah düştüğü halde bazı akraba ilişkilerinde ''O benim dünya ahiren bacım/kardeşim, öyle şey düşünmüyoruz , ne olcak onun yanında kolum kısa olsa vs. gibi söylemlere rastlıyoruz.Maalesef bunlar ayet-i kerimenin ruhuna ters.Allah bir şeyi haram veya helal kıldıysa mutlaka bir hikmeti vardır.Bizler kusursuz uygulamak zorundayız.
__________________
EN GÜZEL AŞK: ALLAH!
Alıntı ile Cevapla