Konu Başlıkları: BİR AYET BİR YORUM
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04Haziran 2009, 17:41   Mesaj No:60

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart re: BİR AYET BİR YORUM

Kuran davetçileri özellikle geceleri kalkmalı ve mutlaka Kuran çalışmalıdırlar.Lakin gece çalışması gündüz çalışmasından daha verimlidir huzur ve sessizlik ve kafa dağınıklığı gündüz vaktindeki gibi değildir.
Kuran mutlaka tertil ile okunmalıdır. Kuran'ın ağır bir sorumluluğu olduğu ve tefekkür edilerek okunması.Kendilerini Kuran davetçileri görenlerin alakasız ve gereksiz her şeyden uzaklaşıp sadece Allah'a yönelmelidirler.

Kuran davetçileri O'ndan başka ilah olmadığını iyi kavramalı, Allah'ı vekil tayin edip Allah'tan başka güç ve kuvvet olmadığının bilinci ile O'na güvenmelidirler,yapılan sataşma ve ithamlara karşı sabretmelidirler. Davet ettiği kimselerden ayrılırken onlarla tekrar görüşebileceklerini ve yüz yüze bakabileceklerini hesap etmeli, muhataplarının yanından onları darıltmadan, kırmadan ayrılmalıdırlar,ahireti yalanlayan inkarcıların akıbetini Allah'a bırakmalı, onlara süre tanımalıdırlar. Yaptıkları davetin hemen olumlu sonuç vermesini beklemeden sabredebilmeliler, eğer davetleri sonuç vermediyse hemen pesedip cezalandırmayı tercih etmemelidirler. Onlardan bazıları ya zaman içinde doğru yolu bulacaklar, ya da bu dünyada veya ahirette Allah tarafından cezalandırılacaklardır.
Alıntı ile Cevapla