Konu Başlıkları: Risale-i nurdan Cümleler...
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Ekim 2007, 21:06   Mesaj No:2

EbdA

Medineweb Aktif Üyesi
EbdA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:EbdA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 458
Üyelik T.: 23 Ekim 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:Van
Yaş:43
Mesaj: 156
Konular: 13
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: Risaleden Cümleler...

“Risale-iNur kendi sadık ve sebatkâr şakirdlerine kazandırdığı çok büyük kâr vekazanç ve pek çok kıymettar neticeye mukabil fiat olarak, o şakirdlerden tam ve hâlis bir sadakat ve daimî ve sarsılmaz bir sebat ister.”



Nur Külliyatında sadakat ve sebatüzerinde önemle durulur. Sadakat denilince, öncelikle Nurun mesleğineve meşrebine tam bağlı kalmak ve onun hizmet düsturlarından asla tavizvermemek anlaşılabilir. Üstadın şu ifadeleri sadakatle ilgilidir:

“Bu şehre bir kutub, bir gavs-ı âzam gelse,seni on günde velâyet derecesine çıkaracağım dese, sen Risale-i Nur’ubırakıp onun yanına gitsen, Isparta kahramanlarına arkadaş olamazsın.” (Kastamonu Lahikası)

Sebat denilince Nurun hizmet prensiplerini uygulamadaki devamlılıkanlaşılacağı gibi, bu iman hizmetinde hiçbir güçlükten yılmamak,baskılarla sarsılmamak, her musibeti azim ve kararlılıkla göğüslemek vebütün sıkıntılara rağmen hizmette gevşeklik göstermemek deanlaşılabilir. Yani, sadakatte devamlı olmak da, sıkıntılara sabretmek de sebattandır.

Sorumuza konu olan vecizenin devamında, o büyük kazanç ve bu kıymetli neticelerden birincisi, “talebelerine tahkiki iman kazandırmakla imanlarını kurtarması” diğeri de “şirket-i manevîye ile bütün nur hizmetinden hasıl olan yekûn sevabın her talebeye aynen verilmesi” olarak takdim ediliyor.

Bu iki mühim kazanca ermenin yolu sadakat ve sebattan geçiyor.
Alıntı ile Cevapla