re: BİR AYET BİR YORUM
özür diliyorum mesajınız yazıldığında online değildim.bugünkü ayetin yorumuna katılalım inşallah:
Tüm mahlukatın yaratıcısı Yüce Rabbimiz yeryüzünde yaşayan canlılardan bir tek insan türüne akledip düşünme yetisi vermiştir.Ve onu'' iman '' gibi bir nimetle donatmış.İmanının ve yaratılış amacının gereğine uygun yaşamasını emretmiş.Buna uymadığı taktirde ise yakıtı insanlar ve taş olan cehennem azabını hak edeceğini bizlere bu ayette haber veriyor.Bu ayeti ilk duyduğumda çok etkilenmiştim.Bir sobaya bile iki dakika odun- kömür atmasanız o ateş zamanla zayıflar ve giderek söner. o cehennem ki, edebideye kadar var olacak , kim bilir ne kadar yakıtı olacak ki hiç sönmeyecek....
Diğer nokta ise, ''kendinizi ve yakınlarınızı koruyun '' ifadesidir.İman etmek, amel işlemek bireyseldir, ama İslam bizleri yalnız kendimizden sorumlu tutmaz.Başta ailemize;akrabalarımıza, komşularımıza, tanıdığımız/ tanımadığımız insanlara karşı bile sorumluyuz.Çünkü bizler bu sorumluluğu ezelde kabul ettik, yüklendik.
O halde müslüman kişi namazımı kılayım, orucumu tutayım, tesbihimi çekeyim diyerek bu yükten kurtulamaz.Önce kendi çocuklarımızı en güzel biçimde yetiştireceğiz, sonra etrafımızdaki tüm insanlar için çaba sarfedeceğiz.Duyarsız kalır , yalnız kendi paçamızı kurtarmak istersek sorumlu olduğumuz kişiler ahirete yakamıza yapışır, Allah' c. c.a karşı da mahçup oluruz.
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! |