Konu Başlıkları: Risale-i nurdan Cümleler...
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ekim 2007, 17:46   Mesaj No:9

EbdA

Medineweb Aktif Üyesi
EbdA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:EbdA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 458
Üyelik T.: 23 Ekim 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:Van
Yaş:43
Mesaj: 156
Konular: 13
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: Risaleden Cümleler...

Sual: Şeytanların kâinatta icâd cihetinde hiçbir medhalleri olmadığı; hemCenab-ı Hak Rahmet ve inayetiyle ehl-i hakka tarafdar olduğu, hem hakve hakikatın cazibedar güzellikleri ve mehâsinleri ehl-i hakka müeyyidve müşevvik bulunduğu; hem dalâletin müstekreh çirkinlikleri ehl-idalâleti tenfir ettikleri halde, hizb-üş-şeytanın çok defa galebeetmesinin hikmeti nedir? Ve ehl-i hak, her vakit şeytanın şerrindenCenab-ı Hakk'a sığınmasının sırrı nedir?

Elcevap: Hikmeti ve sırrı şudur ki: Ekseriyet-i mutlaka iledalâlet ve şer, menfîdir ve tahribdir ve ademîdir ve bozmaktır. Veekseriyet-i mutlaka ile hidayet ve hayır, müsbettir ve vücudîdir veimar ve tamirdir. Herkesçe malûmdur ki: Yirmi adamın yirmi gündeyaptığı bir binayı, bir adam, bir günde tahrib eder. Evet bütün âzâ-yıesasiyenin ve şerâit-i hayatiyenin vücuduyla vücudu devam eden hayat-ıinsan, Hâlık-ı Zülcelâl'in kudretine mahsus olduğu halde; bir zâlim,bir uzvu kesmesiyle, hayata nisbeten ademî olan mevte o insanı mazhareder. Onun için "Ettahrîbüeshel" durûb-u emsâl hükmüne geçmiş.
İşte bu sırdandır ki: Ehl-i dalâlet, hakikaten zaîf bir kuvvet ilepek kuvvetli ehl-i hakka bazen galip oluyor. Fakat ehl-i hakkın öylemuhkem bir kal'ası var ki, onda tahassun ettikleri vakit, o müdhişdüşmanlar yanaşamazlar, bir halt edemezler. Eğer muvakkat bir zarar verseler,وَالْعَاقِبَةُلِلْمُتَّقِينَ sırriyle ebedî bir sevab ve menfaatle ozarar telâfi edilir. O kal'a-i metin, o hısn-ı hasîn ise, Şeriat-ıMuhammediye (A.S.M.) ve Sünnet-i Ahmediyedir (A.S.M.).
Alıntı ile Cevapla