Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19Haziran 2009, 20:03   Mesaj No:56

Emekdar Üye

Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:47
Mesaj: 4.081
Konular: 315
Beğenildi:48
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart RE: 27.Haftanın Misafiri Yağmur SANCAK

Hayırlı olsun Yağmur sorularıma geçeyim hemen;

1-Ümmet içi vahdetin veya ittihad'ın olacağına inanıyormusun?Yada olması nasıl mümkündür?Fer-i meseleler neysede asli meselelerde ihtilafların olması bizler açısından ne gibi zararlar doğurur?

2-İslam ümmeti birbirine kırdırılırken, kan ağlarken "tekfir" kavramı ile alimlerin tekfir edilmesi mezhur konunun halledilmesi adına şahsi fikrim bir handikaptır senin bu tekfir olayına bakış açın nedir?

3-Cemaatli olmak ve cemaatçi olmak arasında ıskalanmaması gereken bir fark var senin cemaatlerle ilgili bir kaç cümle görüşlerini alabilir miyim?

4-Yağmurum dini tebliğ ederken sıpa evladım islam dinine gir çabuk dersen karşı taraf alınır mı Şaka bir tarafa dini tebliğde yöntem ve metod nasıl olmalıdır?

5-Fizilali Kuranın insan üzerindeki etkisini anlatırmısın?

6-Tasavvuf'un din üzerinde tahribatını düşünen biri olarak tüm mensuplar buna dahilmidir yoksa içlerinde saygın insanlarda var mıdır.Genel olarak muarız olma sebebin nedir?

7-Peygamber efendimizin vefatından sonra siyasi mezheplerin ortaya çıkmasına sebep olan olaylarda sence ehli sünnet gibi sessiz kalıp ahiretemi havale etmek gerekir yoksa şiiler gibi menfi tavırla dile getirmek mi?En azından vicdanen rahat olmak için bu tarz söylemlere başvurmak itikadı sarsar mı sana göre?

8-Bize tavsiye edebileceğin Fizilal dışında bir eser

9-Yine ne zaman reelde görüşeceğiz?

10-Aşağıdaki kavramlar senin için ne ifade ediyor?


İlahiyatçı:
Yazarlık:
Medineweb:
Tasavvuf:
Bid'at:
Ecrin:


Hadi yeter sıpacan acıdım