Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20Haziran 2009, 01:28   Mesaj No:2

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1173
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart RE: DİN ARGUMANLARINI DİN ADAMI SINIFININ ELİNDEN KURTARMALIYIZ(ali şeriati)

bu acı bi o kadarda hazin realiteyi dinlemek kavramak kavratmak o kadar zor ki...islam kitlelerine kurumlarına mezheplerine tasavuf cemaatlerine bunu kavratmak suyu tersine akıtmak gibidir..bu elim ve çıkmaz sokak manzarasının bu hale gelmesi bana göre;
1-asrı saadet islamın yavaş yavaş ihmal edilişi ve gittikçe islamdan başka herşeyin islam diye yutturulması...
2-din hizmetlerinin resmileştirilip belli bir zümrenin tekeline verilişi,inhisar altına alınışı..ilmin bu tekelcilerin malı haline getirilişi,biz biliriz kimse bilemez anlayışının dayatılması..din hizmetlerinin tekelleştirilmesi affı telafisi mümkün olmayan yalnışlıkların çıkmazların temelinin atılması..
3-din şeyh adedi murşit adedi cemaat adedi kadar çeşitlilik arz edilmesine izin verilmesi çıkmaz sokakların sayısının uzayıp gitmesi..
4-dinin ferd ile Allah arasındaki merbutiyeti askıya alınarak,ferd ile Allah arasına bi sürü engel engebeli yollar mürşitler şeyhler sokulması ve ferdi şah damarından daha yakın olan Rabbinden ayırması..
5-islam dini sadece camiiye dergaha hapsedilecek din olmadığının kavratılmaması..cihad tebliğ ve ubudiyetin karıştırılması yada ayrı ayrı ucube kavramlara sıkıştırılıp sunulması..ben kuranı sen tefsiri o imanı bu cihadı diğeri tasavufu temel tema olarak işletelim kimse kimsenin alanına girmesin gibi adeta parselenmesi...
BİZ KENDİMİZİ DEĞİŞTİRMEDİKÇE ALLAH DEĞİŞTİRMEZ..
KORUNAN DİN ALLAHINDIR VE KORUYACAKTIR AMA BİZE AİT OLUP OLMADIĞINA BİZ KARAR VERECEĞİZ.TEK ÇARE FERTLERİN TEKER TEKER YETİŞMESİ VE DİNLERİNE SAHİP ÇIKMASI GEREKİYOR..BEN BİLMEM ŞEYHİM MÜRŞİDİM BİLİR HASTALIĞINDAN ARINMADIKÇA BİZE DİN BULAN ÇOK OLUR..
not:bu isabetli çalışman için Allah razı olsun kayıp kentli...şeriati gibi on müslüman olsun 6 milyar müslüman yığını islamla tanışacaktır..
Alıntı ile Cevapla