Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20Haziran 2009, 01:39   Mesaj No:3

KayıpKentli

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:KayıpKentli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 3725
Üyelik T.: 11 Eylül 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 130
Konular: 22
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart RE: DİN ARGUMANLARINI DİN ADAMI SINIFININ ELİNDEN KURTARMALIYIZ(ali şeriati)

MELİK ABİ: Bu toplum cahil ve seviyesiz değil bizzat ÇAĞDAŞ YAŞAMIN MODERN İMKANLARIYLA DONANIMLI BİR TOPLUM!

Kur'an'ın dilindeki MUSTAZAF bir solcu için PROLETERYA anlamına gelmiyor.Çünkü Mustazafların önünde olduklarını iddia eden DİN ADAMLARI ne yazıkki EMEKÇİNİN İŞÇİNİN yanında değil.Geniş Halk yığınlarının derdiyle hem hal değil..

Kur'an'ın dilini günümüze güncelleyerek TAŞIMAK da bir ŞAHİDLİKTİR.Din dili ile Modern gündelik dil arasında ciddi bir uçurm var.

Aşağıdaki kavramları doğrudan KURANDAN ÇIKARMASI artık neredeyse imkansız hale gelen bir TOPLUM var karşımızda.

Aşağıdaki kavramlar gibi kur an daki kavramları İŞ HAYATININ SOSYAL HAYATIN DİLİNE YAKLAŞTIRACAK BİR ÇALIŞMA yapabilirz. Fecr abi bize KURAN KAVRAMLARI VE SÖYLEMLERİ ile ilgili örnek bir çalışma hazırlayabilir. SOnra da Hayatın içine çekebilirz o dili, böyle bir çalışma yapabilirz. Mesela aşşağıdaki kavramlar nasıl DİNCİ bir söylemden kurtulup HAYATIN İÇİNE TAŞINABİLİR ACABA?


Allah Kıyamet Kuran Muhammed ali imamet adalet ümmet hak hazine kıst faiz dünya ahiret iman Salih amel cihad felah takva şehadet tevhid vahdet kardeşlik sorumluluk sünnet ayet istizaf (güçsüz hale getirme) istikbar tağut vesvas hannas gasık neffas mele mütref nemrud Karun belamı beur ekonomik şirk siyasi şirk dini şirk gibi kavramlar ve buna karşılık rabbunnas melikinnas ilahinnas para şeytanınan çarpılma yaptığı işten değil sermayesinden kar eden ve açıkça Allaha karşı savaş ilan eden faizci anlayış gibi kavramları doğrudan doğruya ve bağımsız bir şekilde kurandan çekip çıkarması alimane bir yaklaşımla ölçüp tartması ve dili vahiy bir peygamberi bir ümmi olan dini düşüncenin ve ruhun cevheri sayılan bu kitabın her şeyden daha çok tarihe istinad ettiğini anlaması beklenemez
Alıntı ile Cevapla