Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20Haziran 2009, 19:29   Mesaj No:10

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart RE: DİN ARGUMANLARINI DİN ADAMI SINIFININ ELİNDEN KURTARMALIYIZ(ali şeriati)

İslam dininin son din oluşu ve kıyamete kadar sürecek olması bütün emir ve yasakları içermektedir.Bu günkü müslümanların üzerine çöken hastalıkların tedavilerini ve ne yapılması gerektiğini İslam dini açık ve net bir şekilde beyan etmiştir.

Kuran’i Kerim’de şöyle buyurulmaktadır.
Biz Kuran’da hiç bir şeyi eksik bırakmadık.(Enam 38)

Günümüzde müslümanlar öz kaynakları olan Kuran'a dönerlerse ne yapacaklarını görecekler ve de ufukları açılacaktır.Kuran'i bir yaşamdan uzaklaşmışlığın ne derece aşikar olduğu gözler önüne serilecektir.

Şu bir gerçektir ki İslami hayata yeniden dönülecektir. Bunun gerçekleşmesi için çalışmak ise bütün müslümanların üzerine bir farzdır.

Peygamberden sonra İslam'ın hayata tatbikini halifeler icra etmekte idiler. Adil yönetimler ile yönetilmediğimiz için hayatın özü olan İslam hayattan uzaklaştırıldı. Hayata yeniden dönüşü ise Allah insanların üzerine yükledi.

Ayeti Kerimede şöyle buyurulmaktadır
Sizden hayra davet eden, iyiliği emreden kötülüğü men eden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir. (Ali İmran 104)

Bu ayeti kerime hükmü gereği hepimiz birer tebliğ edici görevi ile görevlendirildiğimizin bilinci ile kendimize ve çevremize iyiliği emredip kötülüklerden alıkoyabilmeliyiz.Bu çerçevede nasıl ne şekil yapmalıyız.

İslam adına bu görevimizi yaparken İslamın özü ile yapabilmeliyiz hiçbir kesime gruba dahil olmadan Kuran ölçüleri ile yapabilmeliyiz Ülkemizde özellikle islamın önüne engeller olarak şu kesimleri görmekteyim.(Tarikatlar,Cemaatler,Mezhepler(din olarak görenler Uygulama bazında uyanlar hariç )Abiler,Şeyhler,Efendiler,İlmihalciler,Din mafyası kesimler!!,Kendisini yazar çizer gören kesimler,Mealciler,Kavramları katlededip kendine uyarlayanlar,Magazin tv müslümanları,İslam alimlerini tekfir ile meşkul olup dinin hakikatlerini kendi menfaatlerine dokunur diye anlatmayanlar vb) İslamı bunlardan sıyrılarak yaşayıp yaşatabiliriz.
Alıntı ile Cevapla