Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22Haziran 2009, 01:43   Mesaj No:2

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart RE: 11.Hafta : Kurana Dokunma/Okuma Konusu...

Kuran inandığımız Dinin esas ve kaidelerini kendinde barındıran,İnancımız gereği nasıl ve ne şekil olacağını Allaha kul olma bilinci ile kendimize karşı ve yaşadığımız hayata karşı sorumluluklarımızın neler olduğunu ve bunları nasıl yerine getireceğimizi bildiren, Allah'ın Peygamber Efendimiz Muhammed aracılığı ile biz kullarına gönderdiği kitabın adıdır.

Kuran, Günümüz İslam aleminin müslümanları arasında her zaman en çok konuşulan ve en az anlamaya gayret edilen kitap haline getirilmiş,raflara en güzel şekilde muhafaza edilerek,örtülerin arkasına hapsedilmişliği ile kutsanmışlğı ile hayatımızdan çekilmeye başlandığı bir asırda,Bizler Kuranı toplum olarak ne kadar anlamaya ve anlatmaya yönelik çalışmalar ile meşkul olmaya gayret sarfediyoruz?Asırlar öncesinin klasik tefsirleri çağımızın bütün ihtayaçlarına cevap niteliğindemi?

Elbette Kuran bütün asırlaradır ama nedense hep birilerinin yazdıklarını ve tevil ettiklerini alıp okumak insanlığın daha kolayına gelmektedir neden kendimiz araşatırıp öğrenip öğretme çabasından uzak duruyoruz.

Kuran'ı herkes anlayamaz,an*layışı ile belli kesimlerin kendi tekellerine almaya çalışmaları neden?

Tekelcilere göre (Anlaşılamaz) olan bir kitap bize nasıl yol gösterici rehber olabiliyor?

Toplumu Kuran'dan uzaklaştıramaya yönelik anlaşılamaz mantığını iddia eden kesimlerin söylemlerine rağmen bu tür yanlış olguları reddeden Müslümanlar Kuran'ı gündemlerine almamakla bunların ekmeklerine yağ sürmemektelermi?

Kuran'ın ne olduğu doğru bir şekilde tanımlanmadan, bize vermek istediği mesajlar doğru anlaşılmaz. Doğru anlaşılamayan Kuranın ise,bizleri doğru yola iletmesi mümkün değildir.Kuran'dan uzaklaşmaların gerçek nedeni de Kuran'ın ne olduğunun anlaşılmamağından kaynaklanmaktadır
Alıntı ile Cevapla