Konu Başlıkları: 12. Haftanın Konusu (EHLİBEYT)
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28Haziran 2009, 23:04   Mesaj No:2

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart RE: 12. Haftanın Konusu (EHLİBEYT)

1:Ehlibeyt kimdir?

Ümmeti Muhammed olarak çoğumuz doğru ve yanlış önemli önemsiz olduğunu Kuran ve Sünnet ölçülerine göre değil çoğu zaman kendi ön yargılarımıza dayanarak değerlendirmeğe çalışıyoruz.Kuran ve Sünnet'e müracaat ettiğimizde durumun hiç de öyle olmadığını görürüz. İşte üzerinde durmak istediğimiz mevzuda da maalesef aynı durum söz konusudur.

Kuran ve Sünnet'i tarafsız,ön yargılardan uzak her kesime eşit mesafede ele alacak olursak söz konusu eleştirilerden vazgeçip, aslında asırlardır ümmet arasında tam tersi bir durum yaşandığını ve sürekli Ehli Beytin birileri tarafından arka planda tutulmak istendiğine,Müslümanların her tür düşünce yapısından uzaklaştırıldığını alternatifler olarak hep başka kesimlerin ileri sürüldüğünü,Malasef Ehli Beyti ümmete unutturmak istediklerini ve gayretlerini başardıklarını göreceğiz.

Ehli Beyt öğretilerinin yerine genelde Siyasi entrikalar sonucu sultanlıklar kuran kesimlerin saray mollarının rivayet'leri ile bilgilendirilmekteyiz-Muhammed (a.s) dizinin dibinde yetişip onun Ahlakı ile ahlaklanmış olan Ali Beytinin öğretilerinden uzaklaştırılmışız.
Alıntı ile Cevapla