Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30Haziran 2009, 00:39   Mesaj No:31

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:50
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1173
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart RE: 29.Haftanın Misafiri 2.Kez Abdulmelik

1-İslami forumların büyük bir bölümünde yöneticilerinde kontrol sağalayamadığı bir husus var, bol tekfirli ağır ithamlar..!
Özellikle forumlardaki üyelerin paylaştıkları yorumların/konuların muhteviyatında tekfir içeren sloganvari cümlelerin oluşu bir din adamı olarak sizi ne derece rahatsız ediyor?


tekfir edenin muhatabı hakketmiyorsa,kendisi kafir olur hadisi şerif gerçekten ürkütücüdür..tekfircilik muttaki islam alimlerinin en nefret ettiği korktuğu bir hastalıktır..maalesef bu hastalığa bazen antibiyotik yetmiyor..Allah ıslah etsin...medinewebde böyle hastalık bazen sırıtıyor..ve bundan sorumlu olmaktan Allaha sığınırım gereken önlemi almaya çalışıyoruz...

2-İslami açıdan sıhhatli bir yapılanma için bireysel(şahsi) ve toplumsal (cemaatler) olarak neler yapabiliriz?

bir müslüman birey olarak ilmi yetiştirilmesi lazım önce..aksi takdirde eline elifba alan alim kesilmesi manzarası hoş değildir...kaliteli aileden bireyden kaliteli toplum oluşur..ona buna şuna uymak yerine resulullah sav in hayatı siyeri sünneti yaşayışı meydanda...cemaatleşmeye karşı değilim ama günümüzdeki hiç bir cemaate ısınamadım...çoğu ya maddiyet,ya cehalet,ya holiganlık,ya ırkçılık yada siyesate sırıtıyor...

3-İslami ilimler içinde yapılan yenilik arayışlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?Biliyorsunuz İslami kesimde önemli alimlerden bilinen M.İslamoğlunun bile hayızlı iken oruç tutulabilir diye bir açıklama yaptı...Diyanetinde güncel meselelerle ilgili istişare toplantıları yapılıyor bu durumun eksileri/artıları nelerdir?

yenilik değilde güncelleşmek desek daha sağlıklı olur..fıkıh kitaplarında hala deve ile hacca gitmenin faziletleri anlatılmakta...hala kuletey kuyuları işlenmekte vs...Resulullah sav in mercedesi vardıda deveyı mi tercih etti ? yada lahmacun,pirzola,adana kebab vardı da o kabağımı tercih etti...? gibi yüzlerce soru sorulabilir...fıkhı güncellemek lazım bence..
abdest kuran hayız gibi konularda,altını çizerek söylüyorum bana göre kuran a edepli abdestli saygılı yaklaşmak lazım..
madalyonun diğer yüzüne gelince,bir müşrik abdest bilmez,ona kuranı yasaklarsanız ömür boyu kuranla tanışamaz..veya ayda 15 gün hayızlı olan kadınlarımız vardır..bu kadın kuran kursu öğretmeni ise ne yapacaksınız..? o kadını yılda 6 ay kurandan uzaklaştırmanın artısı eksisi düşündürücü...çıkmaz sokak..abdest mecbur ise,sırf abdestsiz diye günde on kez kuranı açacakken maalesef hep ertelenir...bireye büyük bir kayıp olmazmı...?
ama islam alimlerinin,müctehitlerin görüşünü okuduğumda saygıdan başka çarem kalmıyor haddimi aşamıyorum...

4-Normal bir sürücü için bile ehliyet ve liyakat aranıyorken, din ile ilgili yeterli bir donanımı olmamasına rağmen İslami konularda muhakkak bir söyleceği olan kendini fetva mevkii olarak gören ve bunları yaparkende sonucunda doğacak mesuliyet/vebali aklının ucundan bile geçirmeyen zatı şahaneler hakkında fikirlerinizi alabilirmiyiz?

Resulullah sav e sorulan bazı soruların cevabını vermek için vahiy beklemek suretiyle ertelediği kayıtlarda mevcuttur...fetva müftü imamet hatiplik makamı ucuz olamaz...liyakat şarttır..boş tenekeden ses çok çıkar..ben bilirimciler,ayıp olmasın diye sayıklıyayımcılar bu kutsi mesleğe ihanettir..maalesef bu gün ihl mezunları kendi çabası yoksa boş teneke gibi mezun olmaktadır...:(

5-Antistatik bir etnik bölünme olabilir mi?

pas...

6-Aşağıdaki kavramlar size ne ifade ediyor?

Medineweb:islam alemine açılan ilim edep ahlak penceresi..
Siyaset:euzu billah..
Maslahat: Allaha dinini öğretme ukalalığından uzak kalmaktır..
Son olarak Malazgirt:geleneklerin hakim olduğu sessiz sedasız bir ilçe...


Şimdilik bunlar fi emanillah...


Allah razı olsun...