Konu Başlıkları: KÜFÜR KAÇ HİZİBDİR?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Temmuz 2009, 17:11   Mesaj No:2

FECR

Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.107
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Standart RE: KÜFÜR KAÇ HİZİBDİR?

Kim Allah'ı, O'nun Resulünü ve iman edenleri dost (veli) edinirse, hiç şüphe yok, galib gelecek olanlar Allah'ın taraftarlarıdır/HİZBİDİR.(5/Maide-56)

Ama insanlar din konusunda aralarında bölük bölük/HİZİB HİZİB oldular. Her bölük kendi tuttuğu yoldan memnundur.(23/Müminun-53)

Onlardan ki dinlerini ayırıp öbek öbek olmuşlardır, her HİZİB kendilerindekine güvenmektedir.(30/Rum-32)


Şeytan üzerlerine istîlâ etmiştir de kendilerine Allah düşüncesini unutturmuştur, onlar şeytan HİZBİ, (şeytan tarafdarı) dırlar, uyanık ol ki şeytanın hizbi hep husrana düşenlerdir.(58/Mücadele-19)

Allah'a ve ahiret gününe inanan bir toplumun -babaları, oğulları, kardeşleri, yahut akrabaları da olsa- Allah'a ve Resûlüne düşman olanlarla dostluk ettiğini göremezsin. İşte onların kalbine Allah, iman yazmış ve katından bir ruh ile onları desteklemiştir. Onları içlerinden ırmaklar akan cennetlere sokacak, orada ebedî kalacaklardır. Allah onlardan razı olmuş, onlar da Allah'tan hoşnut olmuşlardır. İşte onlar, Allah'ın tarafında olanlardır. İyi bilin ki, kurtuluşa erecekler de sadece Allah'ın tarafında olanlardır/HİZBİDİR.(58/Mücadele-22.)

Şeytan şüphesiz sizin düşmanınızdır; siz de onu düşman tutun; o, kendi taraftarlarını/HİZBİNİ, çılgın alevli cehennem yaranı olmaya çağırır.(40/Mümin-30)
Alıntı ile Cevapla