Konu Başlıkları: İslami AHLAK Temsilcisimiyiz!!!
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Temmuz 2009, 00:38   Mesaj No:8

AŞK'ÜL İSLAM

Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Standart RE: İslami AHLAK Temsilcisimiyiz!!!

Aynen azizim aynen.. İşte tam bunu fark edelim istedim.. Kuran asrında yaşayan insanları , sahabeleri, tam 23 yılda kuran ahlakı ile inşa etti..Tam 23 yılda o ahlak'ı yavaş yavaş enjekte etti ki bir anda insanlar şoka uğrayıp ''ben naapcam şimdi yaaa hüüüüfff '' triplerine girip allak bullak olmasınlar diye.. O verdiklerin olması gereken, erişilmesi gereken HEDEFLER'imiz olmalı, Ki zaten Kuran'ın bizden istediği bu azizim. Fakat bu hedeflere ulaşabilmiş ve itidal üzere aynen devam ettiren insan sayısı o kadar az ki... Ve bunların hemen olması gerektiğini zannederek islamdan soğuma evreleri geçiren insan sayısı o kadar çok ki... İnsanın kendisini yerden yere vurası geliyor. Baştan vazgeçesi geliyor... Halbuki ona önce HATA YAPABİLME YETİSİ oldugu söylenmeli.. Bu hallerin tamamının, yaşamının her evresinde olabileceği söylenmeli..Aslolan'ın kendisinde bu haller oldugunu fark ettiği anda TOPARLANMAK için adım atmayı denemesi gerektiği anlatılmalı.. İslam bizden makineleşmiş bir prototip beklemez. İslam bizden YAPABİLDİKLERİMİZİ EN İYİ YAPANLARDAN olmamızı bekler..Hedeflerimize erişmemizi bekler.. Bu şekilde yavaş yavaş inşa eder ahlakımızı..

Şimdi size başka bir soru sorayım.. Bir bayan vardı.. Ahlak sıfır.. İhtiyaçlar hiyerarşisinde cinsi ihtiyaçları ilk sırada , anlayacagınız en dibe batmış , her şeyi yaşamış bir bayan idi. Aklına hayaline gelebilecek tüm serbestliklere de sahip idi. Fakat bu bayanda tek bir şey vardı ki o da kalp sarayının her tarafı kir pas içinde olmasına rağmen, oralarda bi yerlerde la illahe illallah yazısı hala silinmemiş idi. En diplerde diyorum yitik.. En diplerde olup da, toplum tarafından itilip kakılan bir bayana islamı anlatacagız diyelim.. Önüne bunları koyduk.. Bu bayanı bunlarla kurtarabilir miyiz ? Asla..

Bizim forumda hamd olsun ahlaki yönden islami şuur yönünden çok gelişmiş kardeşlerimiz var, onlara sorsak bu OLAMASI GEREKENLER hiyerarşisinde sizler neredesiniz diye, hemen hemen hepsi YARISINA GELİP DE İSYAN EDESİM GELİYRO ÇÜNKÜ BENDE BIU VASIFLAR YOK derler.. Ya bir de islami yönden A/B/C dahi bilmeyenler ne yapacak....

Bunları düşündüm bir anda...
Sustum...
Öyle işte azizim...
Aynen böyle...
Alıntı ile Cevapla