Konu Başlıkları: BİR SORUM VAR !..
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Temmuz 2009, 20:10   Mesaj No:3

FECR

Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.107
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Standart RE: BİR SORUM VAR !..

Eğer, Ebu Bekr’in imanı, bütün halkın/insanların imanı ile muvazene edilse/karşılaştırılsa, Ebu Bekr’in imanı daha ağır gelecektir”(Tuhfetu’l-Ahvezî, 7/298-Şamile), Kenzu’l-Ummal’da ( h. No: 35614) ise, “bütün halkın” yerine, “bütün yeryüzü sakinleri” tabiri kullanılmıştır. Sahavî, bu hadisin sahih olduğuna işaret etmiştir(bk. el-Mekasıdu’l-hasane, 1/555).


Bu hadisin aynısı Hz.Ali için de söylenmiş:

- “Eğer gökler ile yer küresi terazinin bir kefesine bırakılır, Alinin imanı da terazinin diğer kefesine bırakılsa, şüphesiz Alinin imanı daha ağır basar” mealindeki hadisi, Deylemi, İbn Ömer’den rivayet etmiştir(bk. Kenzu’l-Ummal, h. No: 22993)

Bu hadisleri ele alırken Kur'an'la değerlendirmemiz lazım.Kur'an'da bırakın bir kişinin imanının bütün insanların imanına eşit ıolmasını,bir topluluğun imanının bütün insanların imanına ağır basmasını ima eden ayet bile yoktur.
Bu tür rivayetlerin aslı olamaz.Sadece kişiyi diğer insanlardan üstünlüğünü kabul ettirebilme adına insanların söylediği sözlerdir.Şeyh uçmaz mürit uçurur hesabı.
Ehli Sünnet'e müntesip birisi Hz.Ebu Bekr'i yüceltme adına peygambere nisbet ederek söylenmiş bir söz olması kuvvetle muhtemeldir.Şia müntesiplerinden birisi de bu rivayetin aynısını Hz.Ali için söylemiş olabilir.Gerek Ehli Sünnette gerekse Şia da bu tür rivayetler vardır.
Alıntı ile Cevapla