Konu Başlıkları: BİR SORUM VAR !..
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Temmuz 2009, 14:04   Mesaj No:15

AŞK'ÜL İSLAM

Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart RE: BİR SORUM VAR !..

Şimdi siz kendi İŞİNİZE GÜCÜNÜZE VE KENDİ YÜREĞİNİZDEKİ EBUBEKİRLERE BAKMANIZ VE İLGİLENMENİZ GEREKİRKEN SİZDEN 1400 YIL ÖNCE YAŞAMIŞ BİR EBUBEKİR'in İmanının ÜSTÜNLÜĞÜNDEN SİZE NE? ONA NE? BUNA NE?

Bu şekilde bir yaklaşım, bana ne bize dokunmayan yılan bin yaşasın, biz işimize kendimize bakarız şeklinde bir yaklaşım oluyor kadir. Dediklerinde haklı olmakla beraber, sorgulamayan bir toplum mu olmamız gerekir bizim ? Bize ne ebubekirin imanından, alinin derecesinden falan tamamdır lakin bunları bu topluma enjekte edip , sorgulamadan koyun gibi kafa sallayan zihniyetleri nereye koyacagız ? Onlardan da bize ne mi diyeceğiz ? Onlar da bizim insanımız .

Herkes kendi çagının sahabesi olmakla beraber, bizim sorguladıgımız ana konu iman üstünlüğü ebubekir mi alimi yoksa bizim imanımızmı üstündür meselesi değildir. Asıl mesele Böyle bir hadis zikredilmiş ise, bu hadisin neye göre zikredilmiş olmasıdır. Bundan bizim ne anlamamız gerektiğidir. Orada Ebubekir'in imanı gibi kıyamete kadar başka hiç bir insan iman edemez anlamının çıkarılmasımı lazımdır ATIF NEYEDİR sorgulanan budur. Resullah öyle bir cümle etmiş olabilir. Ettiği cümleye hadis diye sarılıp , bana bak geri zekalı sen imanının ebubekirden üstün mü oldugunu sanıyorsun, sen hz. ali kadar zikir çeksen neye yarar bee ! şeklinde söylemlerle insanlara gerizekalı muamelesi yapmaya çalışan zihniyetleredir benim tepkim .Açıp baktıgımızda kitaplarda bu türden yüzlerce söylem var ele alınması gereken diğer olgu okudugumuz kitaplardan çıkarttıgımız bu söylemin nerelere varabileceğidir.

Bu çerçeve içinde sorguluyoruz konuyu inş...
Alıntı ile Cevapla