Konu Başlıkları: 14.Haftanın Konusu Zikir Mefhumu
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Temmuz 2009, 22:41   Mesaj No:2

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart RE: 14.Haftanın Konusu Zikir Mefhumu

Günümüz İSLAM aleminde içi boşaltılılmış ZİKR kavramını ele alalım.

O(Aklını kullanan) kişilerdir ki ayakta otururken yan yatarken Allah'ı anarlar ve göklerin ve yerin yaratılışı hakkında tefekkür ederler:Ey Rabbimiz! Sen bunu boşu boşuna yaratmadın!Senin şanın yücedir. Bizi ateşin azabından koruyuver!(Ali Imran 191)

Sonra da namazı tamamlayınca artık Allah'ı ayakta oturarak yan yatmışken anın Sonra sükunet bulduğunuzda da namazı tam bir biçimde yerine getirin Namaz müminler üzerine vakitlenmiş bir farz olmuştur(Nisa 103)

Ey inananlar! Toplantı günü namaz için çağrı yapıldığı zaman Allah'ı anmaya koşun,alış verişi de bırakın.Eğer bilirseniz bu sizin için daha hayırlıdır.(Cuma 9)

Ve Allah'ın mescitlerini, içlerinde Allah'ın adı anılmasın diye engelleyen ve onların yıkımı için uğraşan kişiden daha zalim kim olabilir!Böylelerinin, o mescitlere girmeleri ancak korka korka olacaktır.Onlar için dünyada bir rezillik vardır.Bunlar için ahirette de büyük bir azap vardır.(Bakara 114)

Kitaptan sana vahyedileni oku ve namazı da kıl. Şüphesiz ki namaz, çirkinliklerden ve kötülüklerden alıkoyar. Elbette ki Allah'ı anmak daha büyüktür. Allah yaptığınız şeyleri bilir.(Ankebut 45)

ZİKR sözcüğü genelde türkçeleştirilmeden arapça ismi ile aktarıla gelmiştir Bunun böyle gelmesi sonucu DİN Mafyaları tarafından istedikleri şekilde yorumlanarak kullanılmıştır.

Bu kullanıma uygun cahil halk arasında ZİKİR HALKALARI ZİKİR ŞEKİLLERİ ZİKİR ALETLERİ Harranlı RUFAİ tarikatı şeyhi müritlerinin vücutlarına ŞİŞ,Müridlere FLORESAN yedirme,Müridlerin kafasına ŞİŞ çakma,küçük çocukların dillerine ŞİŞ batırma vs bir zihniyet Sözde ZİKR yapıyor bu İSLAM adına yapılan sapıklıklar İSLAM'a en büyük zararları vermektedir.

Peygamber ve Ashabının yaşam şekillerinde olmayan yalan yanlış bilgiler Cahil toplum üzerinden rantlarını sağlamaktadırlar.ZİKR kavramının yanlış algılandığının farkında olan İSLAM düşmanı güçler binlerce senedir sürdürdükleri faaliyetleri ile Müslümanların daha fazla uyuşturulmalarını daha çok perişan edilmelerini, daha derin bir sapkınlığa düşürülmelerini sağlamaya çalışmışlardır.Bilerek ya da bilmeyerek bu istismara alet olanlar,bu sapkınlığın faziletlerini anlatan kitaplar yazarak bunları Müslümanlara satmışlardır KURAN'ın birçok ayetinde ZİKRULLAH (Allah'ın anılması) olgusundan bahsedilerek bunun önemine ve gereğine değinilmektedir
Alıntı ile Cevapla